event-200289 event-200289

Musiikki

TAMPERE FILHARMONIA: VERDI: REQUIEM


Järjestäjä:Tampere Filharmonia
Paikka:Tampere-talo, Iso sali
Osoite:Yliopistonkatu 55
33100 Tampere
Pääsymaksu:43

Lähde:Lippu.fi

TAMPERE FILHARMONIA: VERDI: REQUIEM

11.4.2020 klo 15 Iso Sali
Verdi: Requiem II

Huhtikuussa 2020 Tampere-talossa kuullaan yksi musiikinhistorian dramaattisimmista kuoroteoksista, Verdin Requiem, yhteistyönä Tampere Filharmonian, Tampereen Oopperan kuoron, Tampereen Filharmonisen Kuoron ja neljän upean solistin voimin. Teoksen johtaa orkesterin oma ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali, ja solisteina nähdään Tampereen Oopperan La Bohèmen Miminä keväällä 2019 loistanut sopraano Helena Juntunen, syksyllä 2017 Kansallisoopperassa debytoinut altto Maiju Vaahtoluoto sekä vuonna 2018 New Yorkin Metropolitanissa debytoineet tenori Andrea Shin sekä basso Giorgi Kirof. Kirof nähtiin Padre Guardianon roolissa Tampereen Oopperassa Verdin Kohtalon voimassa vuonna 2016. Ensimmäinen Verdin Requiemin esitys on kiirastorstaina 9.4. klo 19 ja konsertti uusitaan pääsiäislauantaina 11.4. klo 15.

Giuseppe Verdin (1813–1901) Requiemiä on toisinaan kutsuttu hänen parhaaksi oopperakseen, eikä syyttä. Teoksessa kuullaan esimerkiksi yksi musiikinhistorian järisyttävimmistä tuomiopäiväkuvauksista. Suru ja siihen liittyvä tunteiden kirjo tulevat musiikin kautta kuulijan iholle asti, toisin kuin monissa muissa, luonteeltaan henkistyneemmissä sielunmessuissa. Verdin musiikki on alusta loppuun saakka väkevää ja esittäjilleen vaativaa ilmaisua. Monille Verdin Requiem onkin hengästyttävän kauniiden melodioidensa ja dramaattisten piirteidensä vuoksi se kaikkein rakastetuin kuoroteos.

Verdi kirjoitti sielunmessunsa kunnianosoituksena kirjailija Alessandro Manzonille (1785–1873). Molempien taiteilijoiden tuotoksille tunnusomaista oli italialaistemperamenttinen tunteikkuus. Verdillä se ilmeni musiikissa, Manzonilla runoissa ja historiallisissa romaaneissa. Verdi on tunnettu ensisijaisesti nerokkaasta oopperamusiikistaan, mutta otti sävellettäväkseen sielunmessun, koska halusi muistaa pois nukkunutta kirjailijaystäväänsä parhaalla mahdollisella tavalla.

Verdin Requiemin tuottavat yhteistyössä Tampere Filharmonia ja Tampere-talo. Se on jatkoa perinteisille suurille yhteistyöproduktioille orkesterin, Tampereen Oopperan ja Tampereen Filharmonisen Kuoron sekä Tampere-talon kanssa. Tästä yhteistyöstä viimeisin onnistunut esimerkki oli syksyllä 2018 kahdessa loppuunmyydyssä konsertissa Tampere-talon Isossa salissa kuultu Carl Orffin Carmina Burana.

Konsertin kesto noin 70 minuuttia, ei väliaikaa.

Santtu-Matias Rouvali, kapellimestari
Helena Juntunen, sopraano
Maiju Vaahtoluoto, mezzosopraano
Andrea Shin, tenori
Giorgi Kirof, basso
Tampereen Filharmoninen Kuoro, valm. Elisa Huovinen
Tampereen Oopperan kuoro, valm. Heikki Liimola
Giuseppe Verdi (1813–1901): Messa da Requiem

Tuotanto Tampere-talo ja Tampere Filharmonia


Lisätiedot: tampere-talo.fi/verdi-requiem

Sielunmessut Buffet
Verdi: Requiem la 11.4.2020 klo 15.00 tilaisuuteen tarjolla myös Buffet esityksen jälkeen klo 16.30-18.30.

Buffetin hinta 37 €/hlö.
Buffetin voi ostaa lippupakettina: valitse lippuvalikosta Buffet + haluttu lipputyyppi (peruslippu/eläkeläinen/opiskelija).
Buffet on mahdollista ostaa myös jälkikäteen Tampere-talon lipunmyynnistä tai sen voi varata puhelinnumerosta 050 388 7155 (ma-pe klo 13-15).
Buffet saatavilla elokuusta eteenpäin myös verkkokaupasta.

Sielunmessut-menu
Katkarapuja, parsaa ja sahramicouscous
Lämminsavukassleria ja tortellineja
Paahdettua kananpoikaa ja Parmesan Reggiano-juustoa
Raakamakkara-perunasalaattia
Tofua, oliiveja ja vesimelonia
Ricotta-tomaattisalaattia
Versosalaattia ja sinappikastiketta
Ciabattaleipää ja munakoisohummusta

Sitruunavanukasta ja pistaasipähkinää
Luomukahvia ja luomuteetä

Kommentoi tapahtumaa (0)