event-268938 event-268938

Messut ja markkinat

Turun Kirjamessut 2021


Järjestäjä:Turun Messukeskus Oy
Paikka:Turun Messukeskus
Osoite:Turku
Pääsymaksu:
Lähde:Tapahtumainfo

Turun Kirjamessut 2021

Suomen vanhimmat kirjamessut, Turun Kirjamessut järjestetään 1.–3.10.2021 ja ne ovat tuttuun tapaan samaan aikaan Turun Ruoka- & Viinimessujen kanssa. Turun Kirjamessujen teemoittelu uudistui 2019. Teemana oli syksyllä 2019 teatteri ja ajankohtaisteemoina ilmastonmuutoksen kulttuurivaikutukset ja lukutaito. Tänä vuonna pääteemana on musiikki ja ajankohtaisteemoina ovat tiedon murros ja hyvinvoinnin taito.

Tiedon murros ravistelee käsityksiämme tiedon auktoriteeteista ja tiedon totuudellisuudesta, teemaan liittyvät esimerkiksi valeuutiset, informaatiotulva ja tieteen sananvapauden haasteet. Tietokirjallisuuden ja tutkitun tiedon arvo on ajassamme suurempi kuin koskaan.

Teema rakentuu kolmen pääaiheen varaan: 1.) Tieto kuuluu kaikille – tieto on meistä jokaisen pääomaa, jonka tuottamiseen voimme osallistua. 2.) Tiedon muuntuva luonne – miten tiede toimii ja minkälainen tieto on hyväksyttävää? 3.) Tutkijamuotokuvia – kertomuksia tiedon eturintamasta; kuka tutkii, miten ja mitä aihetta?

Hyvinvoinnin taito kiinnostaa – mielen ja kehon kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin halutaan panostaa aihetta käsittelevään kirjallisuuteen perehtymällä. Hyvinvointikirjallisuutta julkaistaan ja kulutetaan jatkuvasti yhä laajemmin. Teema jakaantuu käsittelemään 1.) Kokonaisvaltaista hyvinvointia: ihminen on psykofyysinen kokonaisuus – kuinka elää parhain mahdollisin tavoin edistäen mielen ja kehon kokonaisvaltaista hyvinvointia? 2.) Henkistä hyvinvointia ja elämäntaitoa: asiasanoina mm. viisas elämä, sisäinen harjoittelu, tietoisuus ja läsnäolo, psyykkinen valmennus, ihmissuhdetaidot, mindfulness ja itsetuntemus. 3.) Fyysistä terveyttä ja kehon hyvinvointia: asiasanoina mm. tieteen uusin terveystieto, ravitsemus ja ruokavaliot, liikunta ja urheilu, elinvoimaa luonnosta ja täydentävät hoidot. 

Katso päiväkohtainen ohjelma täältä ja lue kirjailijoiden haastatteluja Nide-ohjelmalehdestä verkossa.

Turun Ruoka- ja Viinimessut tarjoaa nautintoja kaikille aisteille. Tapahtuman vetonauloina ovat herkullinen ruoka, viinimaut, kokkikoulut ja viihdyttävä ohjelma. Tutustu ohjelmaan täältä.

Kommentoi tapahtumaa (0)