event-272678 event-272678

Musiikki, Lasten tapahtumat

FLAME JAZZ: SEVERI x 2, FILEMON + MAX


Järjestäjä:Flame Jazz
Paikka:Logomo, MOVE
Osoite:Junakatu 9
20100 Turku
Pääsymaksu:20.5

Lähde:Lippu.fi

FLAME JAZZ: SEVERI x 2, FILEMON + MAX

La 11.9. klo 19
Flame Jazz: Reiska Laine Quintet


Eero Koivistoinen – tenorisaksofoni
Juhani Aaltonen – tenorisaksofoni
Seppo Kantonen – piano
Ulf Krokfors – kontrabasso
Reiska Laine – rummut

Jazzliiton kiertue tuo suomijazzin ilmaisuvoimaiset legendat Flame Jazzin lavalle syyskuussa. Tämä viiden tähden kokoonpano on lyömätön maineessa ja kokemuksessa!

Rumpali Reiska Laine on yli 50-vuotisen uransa aikana soittanut useissa kokoonpanoissa ympäri maailmaa, mutta varsinaista omaa yhtyettä miehellä ei aiemmin ole ollut. Vuonna 2018 rumpali vihdoin kokosi haaveidensa bändin, johon kuuluvat kosketinsoittaja Seppo Kantonen ja kontrabasisti Ulf Krokfors sekä saksofonistilegendat Eero Koivistoinen ja Juhani Aaltonen. Viisikko pureutuu jazzin ytimeen sekä ilmaisussaan että kappalevalinnoissaan. Tarjolla on sekä muusikoiden omia sävellyksiä, että parhaita paloja 1960-luvulta, muun muassa John Coltranen kynästä. 

Pe 8.10. klo 19
Flame Jazz: Linda May Han Oh & Fabian Almazan (US)


Linda May Han Oh – basso
Fabian Almazan – piano

Lokakuun huippuvieraana Turkuun saapuu yksi tämän hetken kuumimmista maailman jazznimistä: basisti Linda May Han Oh. Malesiassa syntynyt, Australiassa varttunut ja tätä nykyä New Yorkissa asuva muusikko on tullut tunnetuksi muun muassa kitaristilegenda Pat Methenyn luottobasistina, ja hän onkin noussut viime vuosina yhdeksi kansainvälisen jazzkentän työllistetyimmistä instrumenttinsa taitajista. Moninkertaisesti palkittu Oh on julkaissut omalla nimellään viisi albumia, ja säveltäjänä hän uudistuu koko ajan. Hänen musiikkinsa on samanaikaisesti haastavaa ja kevyttä, klassista ja rajoja rikkovaa. 

La 23.10. klo 19
Flame Jazz: XY Quartet (IT)

Nicola Fazzini – saksofoni
Alessandro Fedrigo – basso
Saverio Tasca – vibrafoni
Luca Colussi – rummut

Lokakuussa Flame Jazz saa kansainvälisiä vieraita Italiasta! XY Quartet on yksi Italian jazzkentän arvostetuimmista yhtyeistä. Saksofonisti Nicola Fazzini ja basisti Alessandro Fedrigo perustivat yhtyeen vuonna 2011, ja heidän musiikissaan yhdistyvät omaperäisellä tavalla kaksi toisiaan täydentävää näkökulmaa, X ja Y. Kolme albumia julkaissut kokoonpano lähestyy säveltämistä erilaisia innovatiivisia tekniikoita soveltaen. Tuloksena syntyy ainutlaatuista “beyond-jazz”-musiikkia, jota saadaan kuulla nyt ensimmäistä kertaa Turussa.

Pe 5.11. klo 19
Flame Jazz: Kasperi Sarikoski Reignition (FI/US)


Kasperi Sarikoski – pasuuna
Jouni Järvelä – saksofoni
Christian Li – piano
Simón Willson – basso
Francesco Ciniglio – rummut

Huippupasunisti Kasperi Sarikoski tuo Suomeen kansainvälisen ja dynaamisen huippuyhtyeen. Kvintetin jäsenet ovat kotoisin eri puolilta maailmaa, mutta he kohtasivat toisensa maailman risteyksessä, New Yorkissa. Isossa Omenassa uraa tehneet muusikot ovat työskennelleet lukuisten maailmanluokan jazzartistien kanssa, joista mainittakoon Wynton Marsalis, Dave Douglas ja Shai Maestro. Uuden levyn julkaisua juhlistava yhtye esittää Sarikosken säveltämää modernia akustista jazzia. Levynjulkaisukiertueelle yhtye saa upean kotimaisen vahvistuksen, saksofonisti Jouni Järvelän.

La 20.11. klo 19
Flame Jazz: Mikko Innanen Autonomus (FI/NO/DK)


Mikko Innanen – saksofoni
Håvard Wiik – piano
Antti Lötjönen – basso
Peter Bruun – rummut

Saksofonisti Mikko Innasen Autonomus on sekä nelihenkinen yhtye, sävellyssarja että musiikillinen filosofia. Pohjoismaisista huippusoittajista koostuva kvartetti tutkii ja tulkitsee Innasen sävellyksiä nimensä mukaisesti itseohjautuvasti ja joka esityskerralla eri tavalla. Sävellysprosessin johtoajatuksena oli ottaa vastaan musiikillisia ideoita sellaisina kuin ne tulevat ja pyrkiä kirjaamaan ne päiväkirjamaisesti ylös liikaa miettimättä ja arvottamatta. Kvartetin jäsenet ovat kaikki vahvoja ja persoonallisia muusikoita, jotka omalla tulkinnallaan auttavat viemään Innasen moni-ilmeiset ja -tulkintaiset sävellykset uusiin, ennenkuulumattomiin äänimaailmoihin. 

Pe 10.12. klo 19

Flame Jazz: Severi x 2, Filemon+Max

Severi Pyysalo – vibrafoni, koskettimet
Severi Sorjonen – rummut
Filemon Von Numers – basso
Max Zenger – puhaltimet

Vibrafonisti Severi Pyysalo lukeutuu instrumenttinsa kansainvälisiin huippunimiin. Joulukuun Flame Jazz -illassa hän saa vieraakseen nuorten muusikkojen ensemblen. Uunituore kvartetti esittää Pyysalon säveltämää ja sovittamaa musiikkia raikkaalla ja energisellä otteella!

***

Konsertit järjestetään Logomon MOVEssa. Sisäänkäynti Logomo Kitchenistä (radan puolelta).

Logomo seuraa ja noudattaa ajantasaisia koronaohjeistuksia. Tilaisuuksien paikkamääriä skaalataan niin, että tapahtumat pystytään toteuttamaan vaadituin turvavälein. Lisätietoja www.logomo.fi/koronainfo.

***

Nauti herkullinen tapas-lankku ennen konserttia! Saat ostettua tapas-lankun ostoskorissa lippujen valinnan jälkeen.

Suomalaisia tapaksia sisältävä menu tarjoillaan tuntia ennen konsertin alkua.
Lankun ohessa voit nauttia Teatron hyvin varustellun baariin viinejä, cocktaileja sekä panimotuotteita.
www.teatroturku.fi

Tapas-lankku:
Kylmäsavuporoa ja tattimajoneesia (M,G)
Kylmäsavulohta ja savumuikkua (M,G)
Mummonkurkkua (M,G)
Mallaslimppua ja kirnuvoita (L)

Olethan yhteydessä meihin, mikäli sinulla on erityisruokavalio.
Huomioimme kasvis-/erityisruokavaliot etukäteen tilattuna.
Vesi sisältyy hintaan, muut juomat voi tilata paikan päällä.
Yli 10 hengen ryhmille suosittelemme juomien etukäteistilausta.

Erityisruokavaliot ja juomatilaukset: myynti@logomo.fi tai puh. 029 123 4808 (arkisin klo 9-16)

HYVÄ TIETÄÄ LOGOMOSTA!

Logomo sijaitsee Turun keskusta-alueella, lähellä Turun päärautatieasemaa ja linja-autoasemaa. Matka junalla tai bussilla Helsingistä ja Tampereelta Turkuun kestää alle kaksi tuntia. Logomoon on helppo tulla kevyen liikenteen väyliä pitkin kävellen tai julkisen liikenteen kuljettamana. Kävelysilta tuo päärautatieasemalta suoraan Logomon kupeeseen. Kauppatorilta Logomoon kävelee viidessätoista minuutissa.

Logomon paikoitus on maksullinen. Logomon parkkialueilla on lippuautomaatteja, joissa pysäköinnin voi maksaa sekä luottokortilla että käteisellä. Pysäköinnin voi maksaa myös matkapuhelimella EasyPark ja ParkMan -palveluiden kautta.

www.logomo.fi

Kommentoi tapahtumaa (0)