event-248483 event-248483

Teatteri ja ooppera, Muut

LUMIUKKO


Järjestäjä:Tampere-talo
Paikka:Tampere-talo, Iso sali
Osoite:Yliopistonkatu 55
33100 Tampere
Pääsymaksu:min 11 € - max 15

Lähde:Lippu.fi

LUMIUKKO

Pe 4.12. klo 17 ja klo 18.30 Iso sali

LUMIUKKO
Liput 15 €, lapset (alle 16v.) 10 €, perhelippu (sis. 4 hlöä, max. 2 aikuista) 40 €

Rakastettu animaatioelokuva Lumiukko (The Snowman, 1982) kertoo pienen James-pojan ja Lumiukon yhdessä kokeman jouluisen seikkailun. Livemusiikista vastaa Tampereen akateeminen sinfoniaorkesteri TASO johtajanaan Kimmo Tullila.

Klassikko animaatioelokuva Lumiukko (The Snowman, 1982) on jo yli kolmen vuosikymmenen ajan aloittanut monien lasten joulunvieton. Pienen James-pojan ja Lumiukon jouluyön seikkailuista kertova animaatio perustuu Raymond Briggsin samannimiseen kuvakirjaan ja sen alkuperäiseen kuvitukseen. Animaation taianomaista tunnelmaa luovan musiikin on säveltänyt pianistina ja kapellimestarinakin tunnettu Howard Blake. Lumiukko-animaation musiikki on hänen tunnetuin teoksensa ja sen koskettavaa tunnusmelodiaa ”Walking in the Air” ovat esittäneet useat artistit erilaisina sovituksina. Tässä konsertissa sen laulaa poikasopraano Pirkanpojista.

TASO on aktiivisten musiikinharrastajien ylläpitämä sinfoniaorkesteri. TASOn juuret ovat Tampereen yliopiston jousiorkesterissa, josta se laajeni sinfoniaorkesteriksi vuonna 2003. TASO tekee aktiivisesti yhteistyötä pirkanmaalaisten kulttuuritoimijoiden sekä suomalaisen musiikkimaailman kärkinimien kanssa aina solistiuraa luoneista taiteilijoista tulevaisuuden lupauksiin.

Seinäjoelta lähtöisin oleva viulisti-kapellimestari Kimmo Tullila on johtanut oopperaa, operettia ja musikaalia (Pohjalaisia, Ryöstö Seraljista, Kreivitär Mariza, Sound of music). Tullila työskentelee Tampere Filharmonian II-viulun äänenjohtajana ja on Tampereen akateemisen sinfoniaorkesterin TASOn taiteellinen johtaja.

Suositusikäraja yli 3 v.

Konsertin kesto n. 1 tunti, ei väliaikaa.

Muutokset mahdollisia.

Tuotanto Tampere-talo

Kommentoi tapahtumaa (0)