event-281346 event-281346

Lasten tapahtumat

KICKSTART 2022 - PERJANTAI K-18


Järjestäjä:Kickstart
Paikka:Lutakko
Osoite:Lutakonaukio 3
40100 Jyväskylä
Pääsymaksu:24.0

Lähde:Lippu.fi

KICKSTART 2022 - PERJANTAI K-18

KICKSTART 2022
Tanssisali Lutakko, Jyväskylä

Pe 28.1. klo 19-02:
THE FLAMING SIDEBURNS, GRANDE MAHOGANY, THE HOLY, KELLARI KOSTAA, PROFEETTA, RISTO, SIENA ROOT (SE)

La 29.1. klo 19-02:

BAD SAUNA, LYYTI, SARA, SURPLUS, TEINI-PÄÄ, TIISU, TRUE MOON (SE)

Ikäraja 18 vuotta

Vuonna 2020 menestyksekkään paluun tehnyt sisäfestivaali Kickstart järjestetään välivuoden jälkeen 28.-29. tammikuuta Lutakossa. Pääasiassa indie- ja vaihtoehtorockia eri kulmilta esittelevässä, alunperin vuosina 2001-2010 järjestetyssä tapahtumassa nähdään muun muassa alkuperäiskokoonpanoonsa palannut The Flaming Sideburns ensimmäistä kertaa Jyväskylässä comeback-albumi Silver Flamesin julkaisun jälkeen. Konkariosastoa edustaa myös Risto-yhtye, jolle Kickstartin keikka on osa 20-vuotisjuhlakiertuetta. Kokemusta Kickstart-kattaukseen tuo myös soundiaan uudistanut Sara, jolle tyypillistä on runsas koneiden, efektien ja syntetisaattorien käyttö ja niiden yhdistely.

Tuoreutta ohjelmaan tuovat Bad Sauna ja Teini-Pää, joilta kummaltakin tulee uusi albumi tammikuussa kuten myös Tiisulta, joka heräilee kolmannen albuminsa julkaisuun ja takaisin keikkalavoille hieman hiljaisemman kauden jälkeen. Persoonallista runoelmapoppia taiteileva Lyyti kiersi syksyllä Toiveet ja helyt -kakkosalbuminsa tiimoilta esiintyen Jukka Nousiaisen lämppärinä Lutakossakin ja nyt Lyyti yhtyeineen nähdään toiveuusintana osana Kickstartia.

Ruotsista Jyväskylään saapuvaa True Moonia on kuvailtu yhdistelmäksi goottirockia ja Fleetwood Macia, ”kuin Stevie Nicks laulaisi Joy Divisionissa”. Yhtyeen jäsenistössä on mukana aiemminkin Lutakossa vierailleesta Vånna Ingetistä tuttuja jäseniä. Kickstartin toinen ruotsalaisvieras Siena Root puolestaan ammentaa vahvimmat vaikutteensa 60-70-lukujen vaihteen psykedeelisestä rockista.

Kickstartissa kuullaan myös The Holyn jylhää ”stadion-indietä” sekä Grande Mahoganyn funkkaavaa retrorockia, jota kuullaan nyt ensi kertaa Jyväskylässä. Paikallisväriä festivaalin kattaukseen tuovat psykedelian ytimeen sukeltava Profeetta, grunge-duo Surplus sekä uudehko punk-yhtye Kellari Kostaa.

Ikäraja 18 vuotta
Narikkamaksu 3€ peritään Lutakon narikassa.
Saattajat veloituksetta saatettavan kanssa.

Kommentoi tapahtumaa (0)