event-286821 event-286821

Teatteri ja ooppera

Jumissa – Absurdi hissikomedia sisaruskilpailusta






Järjestäjä:Keko Kollektiivi
Paikka:Teatteri Tuike
Osoite:Viertolantie 2
00730 Helsinki Helsinki
Pääsymaksu:min 10 € - max 20

Lähde:Tapahtumainfo

Jumissa – Absurdi hissikomedia sisaruskilpailusta

Jumissa on kantaesitys puhumattomuudesta ja sisarussuhteiden konflikteista, missä teoksen teemoja lähestytään taidokkaasti absurdin komiikan kautta!

Kun uratykki Saara ja äärimilleniaali Mariella jumittuvat älyhissiin matkalla äitinsä syntymäpäiville, ollaan pian nauruhermoja kutkuttavassa tilanteessa, jossa toisistaan vieraantuneet siskokset taantuvat takaisin lapsuutensa totuttuihin toimintamalleihin. Hississä heillä on seuranaan vain toisensa, kaksi syntymäpäiväkakkua, tunteikas ja hieman härski robottihissi, sekä radioyhteyden päässä paapattava hissihuoltoyrityksen Raija. Koko ajan absurdimmaksi muuttuvan hissikriisin yhteydessä siskosten vuosia patoutuneet tunteet purskahtavat ilmoille koomisten käänteiden kautta ja todellinen syy sisarusten etääntymiselle löytyykin jostain aivan muualta.

Ia Nissisen ja Olga Rantalaihon käsikirjoittama näytelmä on nokkela ja hulvaton kertomus kahden aikuisen naisen sisarussuhteen dynamiikasta. Teos käsittelee myös samaistuttavalla tavalla kateutta ja alempiarvoisuuden tunnetta nykypäivän suorituskeskeisessä yhteiskunnassa. Jumissa on Nissisen teatteri-ilmaisun ohjaaja opintojen taiteellinen opinnäytetyö Turun Taideakatemiasta. Teoksen tuottaa Keko Kollektiivi.

"Idea Jumissa -teoksen toteuttamiseen lähti tarpeesta löytää koominen ilmiö todellisesta elämästä ja kertoa se uudesta näkökulmasta. Eli tässä tapauksessa kiusalliseksi muuttunut sisarussuhde sekä ahdas miljöö, josta ei ole ulospääsyä. Näytelmä pyrkii naurattamaan yllättävillä käänteillä, samaistuttavilla väärinkäsityksillä ja myötähäpeällä, aikamme meemikulttuurin helmillä ja näyttelijöiden fyysisellä komiikalla. Uskon, että hyvin tehty huumori auttaa meitä ihmisiä ymmärtämään omaa epätäydellisyyttämme ja inhimillisyyttämme", ohjaaja Ia Nissinen kertoo.

Lavalla rooleissa nähdään Mimmu Korvenpää ja Milka Rasimus sekä äänirooleissa Salla Honkanen, Lassi Jämsä, Marja-Riitta Nissinen, Lassi Ruippo ja Meri Salo.

ESITYKSET
21.5. klo 19 | 22.5. klo 15 | 27.5. klo 19 | 28.5. klo 19 | 29.5. klo 15

Esityksen kesto on 1h. (Esitys on suunnattu aikuisille.)

SAAVUTETTAVUUS JA SISÄLTÖVAROITUKSET
Tuikenäyttämö sijaitsee toisessa kerroksessa, johon johtaa kalteva ramppi ylöspäin. Esitystila on saavutettavissa, mutta ei esteetön. Lämpiöön ja esitystilaan saavutaan kynnyksellisen oven kautta. Esitystilan aulasta löytyy wc:t, jotka eivät ole esteettömät.Suosittelemme pitämään kasvomaskia koko esityksen ajan. Esityksessä käytetään vaaratonta teatterisavua sekä kirkkaita valoja. Esityksessä käytetään voimakasta kieltä, eikä näin ollen sovellu perheen pienimmille.

Kommentoi tapahtumaa (0)