event-290034 event-290034

Musiikki

Birgitta-festivaali


Järjestäjä:Tallinna Filharmoonia
Paikka:Piritan luostarin rauniot Kloostri tee 9, Tallinn Pirita
Osoite:Tallinna
Pääsymaksu:
Lähde:Tapahtumainfo

Birgitta-festivaali

Birgitta-festivaali on vuodesta 2005 alkaen Piritan luostarinraunioiden alueella järjestetty musiikin ja esittävän taiteen festivaali. Festivaalin aikana keskiaikaisen luostarin hämyinen tunnelma yhdistyy nykyaikaisen musiikki- ja teatteritaiteen parhaimpiin paloihin.Vuosittain elokuussa järjestettävästä festivaalista on tullut yksi Tallinnan merkittävimmistä kesätapahtumista. Festivaalilla esitetään oopperoita, balettia, oratorioita, nykytanssia, musikaaleja sekä muita musiikkiteatterin tyylilajeja. Esityksissä on viron- ja englanninkieliset tekstitykset. Paikan päällä on myös kahvila ja ravintola.

Mikä yhdistää tällaisia hahmoja kuten Eino Leinon „ Lalli“, Lorenzo da Ponten „Don Giovanni“ ja William Shakespearen „Prospero“? He kaikki osallistuvat säveltäjämestareiden Veljo Tormisin, Rasmus Puurin, Wolfgang Amadeus Mozartin ja Jean Sibeliuksen oopperoiden kautta Birgitta Festivaalissa 2022.

Tallinnan filharmonia avaa festivaalinsa Veljo Tormisin keskeneräiseksi jääneen oopperan „Lalli“ Rasmus Puurin loppuun saattamana versiona. Ensiesitys on tällä hetkellä kuin rakenne, joka nousee kesken jääneiden muurien varaan. Tormisin säveltäminä soivat oopperan ensimmäiset kymmenen minuuttia, sen jälkeen jatkuu saman libreton pohjalta jo Puurin luoma musiikki. Muinaiseen musiikkiin tukeutuva konsertti myös lopettaa eli kehystää tämän vuoden festivaalia. Tapahtuman loppuhuipentuma on Kimmo Pohjosen, Juuso Hannukaisen ja Tallinnan kamariorkesterin esittämä „Uniko“.


Kommentoi tapahtumaa (0)