event-288826 event-288826

Teatteri ja ooppera

SUN & SEA


Järjestäjä:Sun & Sea
Paikka:Merikaapelihalli, Kaapelitehdas
Osoite:Kaapelinaukio 3
00180 Helsinki
Pääsymaksu:27.0

Lähde:Lippu.fi

SUN & SEA

Sun & Sea oopperaperformanssi avaa parvelta katsojien eteen ensinäkemältä kepeän näyttämökuvan keinotekoisella hiekkarannalla nauttivista – tai kovasti sitä yrittävistä - lomailijoista. Kirjava joukko ihmistyyppejä jakaa laulaen ajatuksiaan ja tarinoitaan niin omasta elämästään kuin maailman tilasta. Koskettavimmat kuorolauluhetket koetaan, kun aiheena on kaikille yhteinen meri, joka ”tänä vuonna on yhtä vihreä kuin metsä, kiitos rehevöitymisen”.

Tunnelma elokuvalavastetta muistuttavalla hiekkarannalla on lopulta kaikkea muuta kuin hilpeä. Ulkoisesti rantadraama on oopperaksi hillitty, mutta sisäistä voimaa se saa siitä, että kaiken lauletun taustalla ovat todelliset elämää uhkaavat ilmiöt ja väkevä esiintyminen. Ilmastonmuutosta sinällään on vaikea tarinallistaa tieteen tarjotessa kovia faktoja, joita on vaikea pukea kaikkia koskettaviksi tarinoiksi. Sun & Sea onnistuu nostamalla pinnalle yhteisen hämmennyksen, jaetut kysymykset, tasapainoilun välinpitämättömyyden ja huolen välillä sekä sen ristivedon, että ihminen voi ilmastonmuutoksen edessä olla sekä uhri että syyllinen.

Sun & Sea on vaikuttava kokonaistaideteos, joka päivittää oopperataidetta, purkaa ajankohtaisia huolia ilmastonmuutoksesta ja on lisäksi visuaalisesti vetoava. Esityksen monitaiteellisen työryhmän keskiössä ovat liettualaiset elokuvantekijä ja ohjaaja Rugilė Barzdžiukaitė, kirjailija Vaiva Grainytė sekä kuvataiteilija ja säveltäjä Lina Lapelytė. Esiintyjäkaartia vahvistaa aina paikallinen avustajajoukko.

Kommentoi tapahtumaa (0)