Teatteri ja ooppera

DEN 35 MAJ (SVE)


Järjestäjä:Unga Teatern
Paikka:Lillklobb
Osoite:Nuijalantie 9
02630 Espoo
Pääsymaksu:20.5

Lähde:Lippu.fi

DEN 35 MAJ (SVE)

35. toukokuuta on Erich Kästnerin moderni klassikko vuodelta 1931. Saksalaiskirjailija ja teatterikriitikko tunnetaan parhaiten mielikuvituksellisista ja humoristisista lastenkirjoistaan sekä rauhanmiehen satiirisista sotilaskuvauksista. Kästner on todennut: ”Kenties nuoret eivät piittaa kirjallisuudesta, mutta eipä piittaa kirjallisuuskaan nuorista.”

Unga Teaternin esitys on kunnianosoitus 1920-luvun näyttämötaiteelle ja Erich Kästnerin kirjalliselle tuotannolle. Näytelmäteksti on Annina Enckellin uusi dramatisointi Kästnerin kirjasta 35. toukokuuta. Modernin ja ajattoman sirkusta ja teatteria yhdistävän esityksen ohjaa Jenni Kallo.

Konrad on hyvä matematiikassa. Mielikuvituksen ja tarinankerronnan kanssa asiat ovat heikommin. Ainekirjoitus aiheesta Etelämeri tuottaa päänvaivaa, mutta onneksi on torstai 35. toukokuuta ja Konrad viettää iltapäivää setänsä Ringelhutin luona. Silloin kaikki on mahdollista.

35. toukokuuta on ensisijaisesti suunnattu 7–13-vuotiaille lapsille. Mutta teoksen fyysisyys sekä monitasoinen ja älykäs teksti kutittelevat aivonystyröitä ja kirkastavat ajatuksia kaiken ikäisten joukossa.

Ensi-ilta 30.9.2022 (ruotsiksi)
Suomenkielinen ensi-ilta tammikuussa 2023

Näytelmän tekijänoikeuksia valvoo Näytelmäkulma – Nordic Drama Corner Oy.

Promootiokuvan on ottanut Tomevski & Co Studio Kalevankadulla. Kiitos Suomenlinnan lelumuseo.

Kommentoi tapahtumaa (0)