event-289251 event-289251

Teatteri ja ooppera

JUMALAINEN NÄYTELMÄ HUOM! PÄIVÄNÄYTÖS


Järjestäjä:Espoon Kaupunginteatteri
Paikka:Revontulihalli, Revontulentie 8, Tapiola
Osoite:Revontulentie 8
02070 Espoo
Pääsymaksu:37.0 €

Lähde:Lippu.fi

JUMALAINEN NÄYTELMÄ HUOM! PÄIVÄNÄYTÖS

Jumalainen näytelmä
Valter Juveliuksen ihmeelliset seikkailut

Esityksen ytimessä on maanmittari ja keskinkertainen runoilija Valter Juvelius. Hän uskoo väitöskirjatyönsä ohessa löytäneensä Vanhaan testamenttiin kirjatun salaisen koodin ja murtaneensa sen. Salainen teksti paljastaa mihin liitonarkku on kätketty. Kyseessä ei ole mikä tahansa löytö, vaan kaksi kivitaulua, jotka sisältävät Jumalan Moosekselle antaman lain ja käskyt. Ei muuta kuin Jerusalemiin jymyjutun äärelle!

Juvelius pistää retkikunnan pystyyn ja aloittaa salaiset kaivaukset. Mukaan retkelle änkeää Juveliuksen sisko, kiihkouskovainen lähetyssaarnaaja Ester. Aarteenetsinnälle saadaan kansainvälinen rahoittaja ja siinä sivussa syntyy maailmanlaajuinen kalabaliikki.

Näyttämöllä nähdään Harhamastakin tuttu ensemble eli Tomi Alatalo, Eetu Känkänen, Antti Laukkarinen, Enni Ojutkangas, Cécile Orblin ja Roosa Söderholm.

Armoitettu kynäniekka, Finlandia-palkittu Juha Hurme on tunnettu Suomen varhaisia vuosia käsittelevistä teoksistaan. Tällä kertaa päästään seikkailuun, jossa mukana vilahtelevat Eino Leino, L. Onerva ja muut suomalaisuuden aamunkoiton merkkihahmot. Jumalainen näytelmä perustuu oikeisiin ihmisiin ja aitoihin tapahtumiin, mutta lopputulos on täyttä fiktiota ja hillitöntä todellisuuden ylittävää kuvitelmaa.

Näytelmän inspiraation lähteenä on ollut historiantutkija Timo Stewartin kirja Valter Juvelius ja kadonneen arkin metsästys. Teos palkittiin Lauri Jäntin säätiön tietokirjapalkinnolla vuonna 2021 ja oli tietokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokas vuonna 2020.

Työryhmä
Ohjaus: Juha Hurme
Näyttämöllä: Eetu Känkänen, Cécile Orblin, Antti Laukkarinen, Roosa Söderholm,Tomi Alatalo, Enni Ojutkangas
Lavastus ja pukusuunnittelu Raisa Kilpeläinen
Valosuunnittelu Jarkko Lievonen
Musiikki Iida Savolainen
Äänisuunnittelu: Tommi Koskinen
Maskeeraus Kaija Heijari
Kuvat: Raisa Kilpeläinen

www.espoonteatteri.fi

Kommentoi tapahtumaa (0)