event-283566 event-283566

Teatteri ja ooppera

KAKSI SISARTA


Järjestäjä:Teatteri Vanha Juko
Paikka:Teatteri Vanha Juko, Sali
Osoite:Rautatienkatu 13
15110 Lahti
Pääsymaksu:28.0

Lähde:Lippu.fi

KAKSI SISARTA

Vielä kerran korviini kantautuu tuon hiljaisen Tervanevan mystinen kutsu. Nöyränä, kiitollisena ja yksinäisenä vaellan sinne nyt vastatuulessa viimeisen kerran takaisin, polvistun, myönnän tappioni ja pyydän sielulleni rauhaa.” - Testamenttini Suomen kansalle, Mika Myllylä, Haapajärvellä 6.3.2001

Esitys kertoo lahtelaisesta perheestä, jonka uskonto ja suurin rakkaus on hiihtourheilu. Koko elämä on tehty töitä ja talkoita, harjoiteltu ja juostu suossa. Unelmien ja toiveiden täyttymys on kotikisat, Lahden MM-hiihdot 2001. Esitys on tarina uskosta ja sen menettämisestä, surutyön tekemisestä, toipumisesta ja ylösnousemuksesta, hiihdosta ja täydellisestä omistautumisesta sille.

Kaksi sisarta on Jukon uuden taiteellisen johtajan Esa-Matti Smolanderin ohjaus Veikka Heinosen uudesta kotimaisesta näytelmätekstistä. Esitys toteutetaan yhteistyössä Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun kanssa. Esitys on Esa-Matti Smolanderin, Veikka Heinosen, Antti Kainulaisen ja Topias Toppisen taiteellinen opinnäyte Teatterikorkeakoulun ohjauksen-, dramaturgian-, sekä valo- ja äänisuunnittelun koulutusohjelmiin.

Käsikirjoitus: Veikka Heinonen (taiteellinen opinnäyte, TeM)
Ohjaus: Esa-Matti Smolander (taiteellinen opinnäyte, TeM)
Näyttämöllä: Suvi Blick, Annika Hartikka, Markus Karekallas ja Maria Nissi
Pukusuunnittelu: Iida Ukkola
Äänisuunnittelu: Antti Kainulainen (taiteellinen opinnäyte, TeM)
Valosuunnittelu: Topias Toppinen (taiteellinen opinnäyte, TeM)
Lavastus: Tinja Salmi
Ääniteknikko: Janne Louhelainen
Valoteknikko: Antti Haiko

Kommentoi tapahtumaa (0)