event-270575 event-270575

Näyttelyt, Messut ja markkinat

KANSALLISPUKUNÄYTÖS


Järjestäjä:Kulttuurikeskus Akustiikka
Paikka:Kulttuurikeskus Akustiikka
Osoite:Koulukatu 2 B
84100 Ylivieska
Pääsymaksu:min 6.75 € - max 13.5

Lähde:Lippu.fi

KANSALLISPUKUNÄYTÖS

Näytöksessä esitellään useita kymmeniä suomalaisia kansallispukuja, joita saapuu esittelemään Suomen käsityön museon alaisuudessa toimivan Suomen kansallispukukeskuksen konsultti Taina Kangas.

Kolmituntisen näytöksen kattaus on monipuolinen käsittäen myös Kaustisen Nuorisoseura Ottosten kansantanssiesityksen sekä kansanmusiikkiyhtye Bordunan live-musiikkia! Näytöksen väliajalla on mahdollisuus ruokailla sekä tutustua työnäytöksiin muun muassa pitsinnypläyksestä ja tykkimyssyn sekä supikkaiden valmistuksesta. Paikan päällä myös alan tuotemyyntiä kuten kotimaisia, ainutlaatuisia Iisakki Järvenpään puukkotehtaan puukkoja, helavöitä ja -koruja, kaninkarvalakkeja sekä Taidetalo Soveron kansallispukuaiheisia korvakoruja!
Näytökseen odotetaan runsaasti alan harrastajia ja ammattilaisia ja se on oivallinen mahdollisuus tulla tuulettamaan pukuaan, tutustumaan ja ihastumaan kansallispukuihin, mutta myös oppimaan niiden valmistuksesta ja historiasta! Näytöksessä esiteltäviä pukuja on kerätty kutsumalla yleisesti kansallispukujen omistajia osallistumaan mukaan. Ilmoittautumisia otettiin vastaan elokuun loppuun asti Keski-Pohjanmaan Nuorisoseura ry:n kautta.

Yhteistyössä Suomen kansallispukukeskuksen ja Ylivieskan kaupungin kanssa järjestettävään kansallispukunäytökseen on saatu avustusta Keski-Pohjanmaan Kulttuurirahastolta. Näytöstä tukemassa myös muita alan toimijoita sekä paikallisia tahoja.

Keski-Pohjanmaan Nuorisoseura ry

Keski-Pohjanmaan Nuorisoseura on keskipohjalaisten nuorisoseurojen piirijärjestö, joka toimii kulttuurisen Keski-Pohjanmaan alueella. Jäsenseuroinamme toimivat paikalliset nuorisoseurat 20 kunnan alueella. Tänä päivänä Keski-Pohjanmaan Nuorisoseuralla on yhteensä 33 jäsenseuraa.

Nuorisoseuratoiminta alueellamme on elänyt ajassa. Muutamilla seuroilla on vakiintuneet harrastusalat, kuten tanssi, teatteri, musiikki tai liikunta. Yhä useampi nuorisoseura toimii nykyään myös kyläyhdistyksen tavoin yhteisöllistä toimintaa alueen asukkaille järjestäen. Nuorisoseurojen aktiivit ja jäsenet ovat useissa seuroissa jo vanhempaa väestöä. Keski-Pohjanmaalla kaivataan kipeästi myös uutta sukupolvea mukaan nuorisoseuratoimintaan tulevaisuuden toiminnan varmistamiseksi.

Keski-Pohjanmaan Nuorisoseura pyrkii kehittämään kulttuurista nuorisotyötä, tarjoamaan osallistavaa ja yhteisöllistä toimintaa kaikenikäisille ja toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla alueemme nuorisoseurojen tukena ja tarjoamaan jäsenpalveluja osana valtakunnallista nuorisoseurajärjestöä.

Kommentoi tapahtumaa (0)