event-288968 event-288968

Musiikki, Muut

TÄÄ ON IHAN PERHEESTÄ / ENNAKKO


Järjestäjä:Tampereen Työväen Teatteri
Paikka:TTT-Klubi
Osoite:Hallituskatu 19
33200 Tampere
Pääsymaksu:34.0

Lähde:Lippu.fi

TÄÄ ON IHAN PERHEESTÄ / ENNAKKO

TÄÄ ON IHAN PERHEESTÄ

Alussa oli mies ja nainen. Ja suuri rakkaus. Sitten kahdesta tuli kolme. Ja neljä. Ja sitten se parisuhde olikin jo ihan perheestä.

Kantaesitys 29.9.2022 TTT-Klubilla

Tamperelaisten tuntema näyttelijäkaksikko Petra ja Jari Ahola ovat tosielämän aviopari ja seitsenhenkisen uusperheen onnelliset vanhemmat. Heidän haaveensa on jo pitkään ollut yhteinen näytelmä. Helposti lähestyttävä komedia tarjoaisi itkupotkunaurut aiheesta, joka ei aina arjessa naurata: työn, perheen ja parisuhteen ikuisesta kolmiodraamasta. Esitykseen saatiin vieraileva ohjaaja Turusta, kun saman näytelmähaaveen jakoi ohjaaja-dramaturgi Minna-Stiina Saaristo, itsekin perheenäiti ja sattumalta myös Petra Aholan isosisko.

Materiaalista ei työryhmällä ollut pulaa. Aiheita, ideoita ja koomisia kohtauksia ammennettiin omista ja tuttavien kokemuksista sekä somepalstojen ehtymättömästä kaivosta. Syntyi fiktiivinen, musiikin höystämä tarina Orapeltojen uusperheestä.

Sakari Orapelto, yhden hittielokuvan jälkeen unohtunut käsikirjoittaja, yrittää nostaa uransa uuteen lentoon musikaalielokuvalla. Siinä pääroolia näyttelisi hänen tuore vaimonsa Aino, leffataivaan kuumin nimi juuri nyt. Elokuvasta tulisi romanttinen komedia karismaattisen käsikirjoittajan ja kauniin näyttelijättären sadunhohtoisesta rakkaustarinasta. Työ ei vain ota edistyäkseen, kun tosielämä vaatii jatkuvaa huomiota: ex-vaimo ilmestyy alituiseen jakelemaan parisuhde- ja kasvatusneuvojaan, tiedostava teini kyseenalaistaa kalkkissukupolvea ja uusperheen tuorein tulokas, vallaton päiväkotilainen juoksee karkuun kaikkea paitsi omaa mielikuvitusmaailmaansa. Osansa Sakarin ajasta haluavat myös ylihuolehtiva äiti ja piinkova anoppi. Edelliselle Sakari on suuri taiteilija ja jälkimmäiselle vellihousu, joka ei saa mitään aikaan.

Sakari ja Aino päättävät buustata parisuhteensa kipinää romanttisella hotelliyöllä, mutta mistä löytää lapsenhoitaja idearikkaalle Veikko-pojalle, kun edellisellä kerralla paikalle piti kutsua sekä palokunta että poliisi?

Tää on ihan perheestä on nopeatempoinen, kompaktin pituinen komedia parisuhteesta perhearjen pyörityksessä. Se ei kaihda suuria tunteita, ei riitoja, eikä surujakaan, mutta kantavana voimana on kahden ihmisen välinen rakkaus. Sekä tietysti se, että kaikelle voi ja pitääkin myös nauraa – eikä vähiten sille, että muuntautumiskykyiset näyttelijät Petra ja Jari Ahola urakoivat kahdestaan kaikki näytelmän 10 roolia.

Näytelmän tarinaa värittävät myös pariskunnan livenä esittämät laulut, jotka Jari Ahola on säveltänyt ja pariskunta yhdessä sanoittanut. Rehevästä rockista balladeihin ja musikaalisävelmistä lastenlauluihin etenevän musiikin tuotannosta vastaa Jonne Aaronin bändistäkin tunnettu tamperelaismuusikko Jimi Hautamäki.
Rooleissa Petra Ahola ja Jari Ahola

Käsikirjoitus Työryhmä
Dramaturgia ja ohjaus Minna-Stiina Saaristo-Vellinki
Sävellykset Jari Ahola
Sanoitukset Jari Ahola ja Petra Ahola
Musiikin tuotanto Jimi Hautamäki

Kommentoi tapahtumaa (0)