event-293697 event-293697

Musiikki

VOCALESPOO-FESTIVAALI: AUKIO – OOPPERA KANSANNOUSUSTA K-13


Järjestäjä:VocalEspoo
Paikka:Louhisali, Espoon kulttuurikeskus
Osoite:Kulttuuriaukio 2
02100 Espoo
Pääsymaksu:38.0

Lähde:Lippu.fi

VOCALESPOO-FESTIVAALI: AUKIO – OOPPERA KANSANNOUSUSTA K-13

25.9.2022 Carlo G.
Kajsa Dahlbäck, sopraano,
Essi Luttinen, mezzosopraano,
FiBO Players:, Kreeta-Maria Kentala, viulu, Louna Hosia, viola da gamba, EeroPalviainen, teorbi, Anna-Maaria Oramo, urut ja musiikinjohto

Noin 20 vuotta sitten kirpputorilta Wienin lähistöltä löytyi käsikirjoitus, joka nykyään tunnetaan nimellä Carlo G. 81 kappaletta 1600-luvun italialaista musiikkia sisältävän käsikirjoituksen tekijä on jäänyt arvoitukseksi, sillä tekijän nimi on kirjoitettu vain yhteen kohtaan, joka on sittemmin päässyt suttaantumaan. VocalEspoon ainutlaatuisessa konsertissa kuullaan valikoima käsikirjoituksen kappaleita vanhan musiikin huipputaitureiden esittäminä.

26.9.2022 Ánnámáret: Nieguid duovdagat

27. - 29.9.2022 Aukio – Ooppera kansannoususta
Säveltäjä Heinz-Juhani Hofmann tunnetaan vaikeita aiheita käsittelevistä vokaaliteoksistaan ja äärimmäisen tehokkaasta sävelkielestään.

Hofmannin uutuusteos Aukio käsittelee kansannousua ja sitä ajavia tunteita ja virtauksia. Teoksessa väkijoukkoa esittävät Helsingin Kamarikuoron laulajat.
Ohjauksesta vastaa Heta Aho ja musiikin johtaa Taavi Oramo.

Esitys sisältää savua ja voimakkaita valoja.

1.10.2022 Schnittke: Kuorokonsertto

Alfred Schnittken Konsertto kuorolle ammentaa romanttisen ortodoksisen kuoromusiikin perinteestä samoin kuten vaikkapa Rachmaninovin tai Rautavaaran Vigilia.
Teos on sävelletty armenialaisen Grigor Narekilaisen (950–1005) teksteihin, jotka ovat kieleltään runsaita ja riipaisevan tunteellisia rukouksia. Massiivisen teoksen laulavat yhdessä Somnium Ensemble ja EMO Ensemble Elisa Huovisen johtamina.

Kommentoi tapahtumaa (0)