event-229949 event-229949

Lasten tapahtumat

KANSAS


Järjestäjä:Kansas
Paikka:Tampere-talo, Iso sali
Osoite:Yliopistonkatu 55
33100 Tampere
Pääsymaksu:min 59.0 € - max 79.0

Lähde:Lippu.fi

KANSAS

KANSAS
LEGENDAARINEN ROCK-IKONI YHDYSVALTAIN KESKILÄNNESTÄ


Maanläheisen hardrockin eläviin legendoihin lukeutuva Kansas konsertoi ”Point of Know Return – 40th Anniversary” –nimisellä, 14 konserttia käsittävällä Euroopan kiertueellaan Suomessa. Kiertueen nimi viittaa yhtyeen vuonna 1977 julkaistuun menestysalbumiin ”Point of Know Return”.

Huippuenerginen ja monumentaalinen lavaesiintyjä

Jo yli neljällä vuosikymmenellä menestyksestä nauttinut Kansas tunnetaan erityisesti huippuenergisenä ja monumentaalisena lavaesiintyjänä, jota uskolliset ihailijat tulevat kerta toisensa jälkeen katsomaan niin Yhdysvalloissa, Euroopassa kuin Japanissakin. Konsertit kestävät yleensä yli kaksi tuntia. Seitsemän kokeneen rock-muusikon eliittijoukko ei jätä yleisöä kylmäksi!
Topekasta, Kansasin osavaltion pääkaupungista, Yhdysvaltain keskilännestä kotoisin oleva Kansas on ansioitunut myös levyrintamalla: Viittätoista studioalbumia ja viittä live-albumia on maailmanlaajuisesti myyty huimat 30 miljoonaa kappaletta, jonka tuloksena ’plakkarissa’ on lukuisa määrä niin kulta- kuin platinalevyjä ympäri maailmaa. Nimeään kantavan debyyttialbuminsa Kansas julkaisi jo vuonna 1974.

Kansasin tunnetuimmat biisit ovat singlejulkaisuina miljoonamyynteihin ja radioiden soittolistoilla miljooniin soittokertoihin yltäneet ”Carry On Wayward Son” (v. 1976) ja ”Dust in the Wind” (v. 1977). Kansas-yhtyeen nimi on komeillut arvostetun Billboard-julkaisun levymyyntitilastoissa (singlet/albumit) 1970- ja 1980-luvuilla yhteensä peräti 200 viikon ajan.

Yhtye aloitti pitkän uransa lähinnä progressiivisen rockin tekijänä, mutta vuosien saatossa tyyli muuttui astetta raskaammaksi hardrock-vaikutteiden astuessa vahvasti kuvaan mukaan. Kliseinen ilmaisu ”klassinen rock” sopii nimenomaan Kansas-yhtyeelle, sillä aikoinaan yhtyeessä vaikuttaneen kitaristi-kosketinsoittaja Kerry Livgrenin tekemissä kunnianhimoisissa, rock-sinfonisissa menestyskappaleissa kuuluu hänen rakkautensa Gustav Mahleria, Richard Wagneria ja muita klassisen musiikin säveltäjiä kohtaan.

Miehistömuutoksia vuosien saatossa

Vuonna 1973 perustettu Kansas on luonnollisesti kokenut monia miehistömuutoksia pitkän uransa aikana. Miehiä on tullut ja miehiä on mennyt. Merkittäviä muutoksia niin yhtyeen musiikkityylissä kuin miehistössäkin tapahtui jo 1980-luvulla, kun yhtyeen soundiin oleellisesti vaikuttanut viulisti-laulaja Robby Steinhardt, biisintekijä Kerry Livgren ja basisti Dave Hope ja jättivät kokoonpanon.

Marraskuussa 2019 Pennsylvaniasta, Yhdysvalloista startanneella ”Point of Know Return – 40th Anniversary” –kiertueella Kansas soittaa kokoonpanossa Phil Ehart, rummut, Billy Greer, basso & laulu, Ronnie Platt, laulu & kosketinsoittimet, David Ragsdale, viulu & kitara, Tom Brislin, kosketinsoittimet, Zak Rizvi, kitara ja Richard Williams, kitara. Alkuperäisiä ’kansasilaisia’ edellä mainitussa kokoonpanossa ovat Ehart ja Williams.

”Onhan siitä jo aikaa, kun yhtye on viimeksi esiintynyt Euroopassa, jossa meillä on paljon uskollisia faneja”, kitaristi Richard Williams kertoo.

”Olemme innoissamme, kun saamme konsertoida eri puolilla Eurooppaa. Yleisö kuulee kaikki Point of Know Return –albumin biisit, kaikki muutkin hittimme ja lisäksi ennen kuulemattomia biisejä tulevalta studioalbumiltamme.”

***

KANSAS-YHTYEEN KONSERTIT SIIRTYVÄT VUODELLA ETEENPÄIN SYKSYYN 2022!

Legendaarisen amerikkalaisyhtye Kansasin konsertit Helsingissä 15.10.2021 ja Tampereella 16.10.2021 joudutaan koronapandemian takia siirtämään vuodella eteenpäin. Konsertit järjestetään lokakuussa 2022.
Alun perin lokakuussa 2020 järjestettäväksi kaavaillut konsertit jouduttiin jo viime kesäkuussa siirtämään lokakuulle 2021. Olosuhteiden pakosta konsertit siirretään nyt toistamiseen vuodella eteenpäin lokakuulle 2022.

- Koronapandemian ja siitä johtuvien yleisörajoitusten ja muiden ihmisten hyvinvointiin liittyvien varotoimien takia yhtyeemme The Point of Know Return Anniversary –kiertue on siirretty vuoteen 2022. Odotamme innolla näkevämme eurooppalaiset fanimme tuolloin, yhtyeen edustaja kertoo.

Yli neljällä vuosikymmenellä menestyksestä nauttinut Kansas tunnetaan erityisesti huippuenergisenä ja monumentaalisena lavaesiintyjänä.

Topekasta, Kansasin osavaltion pääkaupungista, Yhdysvaltain keskilännestä kotoisin oleva Kansas on ansioitunut myös ääniterintamalla: Yhtyeen viittätoista studioalbumia ja viittä live-albumia on maailmanlaajuisesti myyty huimat 30 miljoonaa kappaletta. Debyyttialbuminsa Kansas julkaisi jo vuonna 1974.

UUDET KONSERTTIPÄIVÄT LOKAKUUSSA 2022:

Perjantai 14.10.2022 Kulttuuritalo, Helsinki
Lauantai 15.10.2022 Tampere-talo, Tampere


Konsertit alkavat kello 19.00. Konsertin kesto on noin 2 tuntia.

Tuotanto / Tampere: Tampere-talo & RH Entertainment Oy
Tuotanto / Helsinki: Sunborn Live Oy & RH Entertainment Oy



Kommentoi tapahtumaa (0)