event-292397 event-292397

Lasten tapahtumat

PEKKO KÄPPI & K:H:H:L


Järjestäjä:Pekko Käppi & K.H.H.L.
Paikka:Kangasala-talo
Osoite:Kuohunharjuntie 6
36201 Kangasala
Pääsymaksu:min 21.5 € - max 24.5

Lähde:Lippu.fi

PEKKO KÄPPI & K:H:H:L

Pekko Käppi & K:H:H:L
Pe 7.10.2022 18:00
Kangasala-sali

Pekko Käppi & K:H:H:L on tamperelainen, Suomen folkrocktaivaan nykyhetken kuumin ja kovaäänisin nelikko. Yhtye perustettiin laulaja-lauluntekijä Pekko Käpin Rammat Jumalat -levyn ilmestyttyä vuonna 2013. Sittemmin yhtye on tehnyt neljä levyä, saanut niistä kiitosta ja kiertänyt planeettaamme ristiin rastiin. Arvostettu englantilainen musiikkijulkaisu kuvaili yhtyettä lauseella ”T. Rex of Finland”.

Yhtye on toiminut pitkään tamperelaisen sanoittajan, ”esoteeriseksi Gösta Sundqvistiksi” luonnehditun Toni Tapanisen kanssa. Tapanisen kauniit, pohjoista gotiikkaa ja olevaisuuden mosaaikkipeilimaailman mantramaisia sirpaleita pärskyvät tarinat sulautuvat mitä mainiommilla tavoilla yhtyeen orgaaniseen voimaan, jota ei voi pysäyttää, ja joka saa sielusi pikkulinnun tanssimaan.

Yhtyeen nimessä lyhenteen ”K:H:H:L” keskimmäiset kirjaimet ”H” ja ”H” tulevat sanaparista ”hillittömät hevoiset”. Moiset oliot löytyivät Mikael Agricolan sanakirjan selitysosan liitteenä olleesta runosta, jossa villiintyneet tai suuniltaan menneet hevoset väsyttävät itsensä aina uudelleen.

Näiden sittemmin ”kuolleiden” vikuroivien olioiden ”luut” (eli K:H:H:L -lyhenteen ”K” ja ”L”) ovat eräänlainen runollinen pulloposti ihmiskunnan monille menneille kerrostumille ja sieluille, joka muistuttaa historiamme monitahoisesta ja usein myös uskomattoman julmasta, brutaalista ja paradoksaalisesta menneisyydestä, joka on aina syntyvä uudestaan. Miten luut voivat kuolla? Kaksoispisteet näyttävät paremmilta kuin pisteet ja ne luovat myös eräänlaista hypnoottista itseään jahtaavaa dynamiikkaa nimen ulkoasuun.

Mahdolliset mielleyhtymät Neil Youngin Crazy Horse -yhtyeeseen tai Hulluun Hevoseen (Tȟašúŋke Witkó, 1840–1877) ovat sattumia.

Myös muut tulkinnat neljälle kirjoitusmerkille ovat mahdollisia. Tulkintojen loputtoman moniselitteisyyden ja ratkaisemattomuuden myötä on helpompi pitäytyä kirjaimien ja välimerkkien piirtämässä kauniissa hahmossa K:H:H:L.

Yhtye:
Pekko Käppi, laulu, jouhikot
Tommi Laine, kitara, laulu
Nuutti Vapaavuori, basso, laulu
Jani Auvinen, rummut, laulu

Esityksessä on väliaika.

Tuotanto: Kangasala-talo

Anniskelukatsomo
Esityksessä on K18-anniskelualue katsomon yläosassa, riveillä 8-11.
Anniskelualueella sijaitsevalle istumapaikalle voi viedä ennen esitystä ja mahdollisen väliajan aikana ostamansa juoman. Anniskelukatsomo on kielletty alle 18-vuotiailta.

Naulakkopalvelumaksu 2 €

Ryhmäliput
Vähintään 10 hengelle 19 €
Ryhmäliput Kangasala-talon myyntipalvelusta p. 0400 304 530, myyntipalvelu@kangasala-talo.fi

Ravintolan palvelut
Tule virittäytymään illan tunnelmaan jo ennakkoon! Café á la Kanjoni avautuu tuntia ennen konserttia. Tutustu Kulttuuriravintola Jalmarin palveluihin ›

Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kangasala-talossa sijaitseva taidemuseo on avoinna konsertin alkuun saakka. Tutustu näyttelyihin ›

Saapuminen
Kangasala-talo sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella ja meille saavut helposti myös bussilla, pyörällä tai kävellen!
Lue lisää saapumisesta ja pysäköinnistä täältä ›

Kommentoi tapahtumaa (0)