event-296522 event-296522

Musiikki

Joose Keskitalo & The Mystic Revelation of Teppo Repo + Faarao Pirttikangas & Nubialaiset


Järjestäjä:G Livelab Tampere
Paikka:G Livelab Tampere
Osoite:Kirjastonpuisto
33100 Tampere
Pääsymaksu:alk.27,50

Lähde:Tiketti

Joose Keskitalo & The Mystic Revelation of Teppo Repo + Faarao Pirttikangas & Nubialaiset

Savonlinnalainen folkin mestari Joose Keskitalo on yksi 2000-luvun merkittävimmistä suomalaisista laulaja-lauluntekijöistä. Hänen väkeviä lauluja, mystisiä näkyjä ja koskettavia tarinoita on kuultu vuonna 2004 ilmestyneestä debyyttialbumista lähtien. Lokakuussa julkaistaan eeppinen kahden levyn kokonaisuus Orfiset laulut V & VI.

Orfiset laulut V & VI on tehty jälleen yhteistyössä The Mystic Revelation Teppo Repo -yhtyeen kanssa. Albumien tekstit Keskitalo on kirjoittanut antiikin kreikkalaisten tragedioiden ja myyttien pohjalta.

”Arvasin, että kreikkalaiset tekstit ovat niin merkittäviä, että ne kannattaa lukea läpi. Silti ne osoittautuivat jopa yllättävän olennaisiksi. Raamatun ohella kreikkalaiset kertomukset resonoivat läpi länsimaisen kulttuurin, vaikkei niitä aina muisteta”, Keskitalo kertoi heinäkuussa Harri Römpötin haastattelussa Helsingin Sanomissa.

Orfiset laulut V & VI on musiikillisesti monipuolinen ja ainutlaatuinen kokonaisuus jolla kuljetaan ennakkoluulottomasti arkaaisesta folkista progen ja psykedelian sävyihin.

Illan avaa Faarao Pirttikangas & Nubialaiset. Faarao Pirttikankaan keväällä ilmestynyt albumi Korpirojua on mehukas pirtelö suomi-iskelmää, havujazzia, korpibluesia, etnoa ja beduiini-boogaloota. Jo 90-luvulta lähtien aktiivisesti levyttänyt Pekka Pirttikangas on vaikuttanut soolouransa lisäksi mm. Cosmo Jones Beat Machine ja Astro Can Caravan -yhtyeissä. Pirttikangas on kirjoittanut Korpirojua levyn riemastuttavattekstit takametsien tarinoista ja sarjakuvamaisesta
mielikuvitusmaailmasta päivän uutisiin sekoitettuna.

Korpirojua albumilla Faaraon yhtye Nubialaiset on entistä enemmän vaikuttanut herkulliseen soundiin. Konsta Eskelisen ja Kusti Vuorisen sävellykset tuovat monipuolisuutta kokonaisuuteen.

Instagram
Twitter



Lipun hinta sisältää 3 € eteispalvelumaksun.

Alaikäiset musiikin ystävät ovat tervetulleita seuraamaan G Livelabin keikkoja aikuisen seurassa. Alle kouluikäiset pääsevät keikoille maksutta, muille liput ovat normaalihintaisia.

***

G LIVELAB TAMPERE - TURVALLISUUSOHJE

Tutustu ajantasaisiin turvallisuusohjeisiin täällä:
www.glivelab.fi/tampere/turvallisuus

Kommentoi tapahtumaa (0)