event-297481 event-297481

Muut, E-tapahtumat

Linnan juhlat 2022


Järjestäjä:Presidentin kanslia
Paikka:Presidentinlinna
Osoite:Virtuaali
Pääsymaksu:
Lähde:Tapahtumainfo

Linnan juhlat 2022

Suomen itsenäisyyspäivää vietetään tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja puoliso Jenni Haukion isännöimän vastaanoton merkeissä tiistaina 6. joulukuuta 2022 Presidentinlinnassa. Vastaanoton teemana on itseensä luottava Suomi.

Tänä vuonna vastaanotolle on kutsuttu henkilöitä, jotka ovat tehneet työtä suomalaisen yhteiskunnan hyväksi vaikeina aikoina ja toiminnallaan edistäneet Suomen vahvuuksia. ”Haluamme myös osoittaa kunnioituksemme heille, jotka ovat pyyteettömästi lähimmäisiä auttaneet. Samalla ehkä on hyvä muistuttaa, ettei se avun tarve ole ohi tai esimerkiksi Ukrainan kohdalla mihinkään poistunut”, presidentti sanoi.

Merkittävä osa vieraista on ensikertalaisia, perinteisesti virkansa tai asemansa puolesta kutsuttuja on tänä vuonna vähemmän. Vuonna 2021 itsenäisyyspäivän vastaanotolle kutsutut vieraat ovat kutsuttujen joukossa.

Itsenäisyyspäivänä Valtiosalin musiikista vastaavat Kaartin soittokunta ja Kaartin Combo solistinaan Maria Lund. Musiikkivalinnat on tehty perinteitä vaalien ja suomalaista musiikkia painottaen.

Kolmannen kerroksen salongissa vieraille esiintyy Jukka Perko Avara ystävineen. Heidän ohjelmistonsa kunnioittaa edesmennyttä taiteilija Vesa-Matti Loiria, jonka tuotannosta valikoituja kappaleita esitetään itsenäisyyspäivää varten sovitettuina instrumentaaliversioina.

Tarjoiluista löytyy kotimaisia luomutuotteita, kalaa ja riistaa. Makeissa tuotteissa käytetään esimerkiksi Kultarannan vadelmia, pensasmustikoita ja muita kotimaisia marjoja. Koristeluissa hyödynnetään tänä vuonna luonnonmateriaalia, kukkien ja kasvien siemenkotia sekä leikkokukkia.

Kun kello lyö 18.50, Linnan juhlat -lähetys käynnistyy presidenttiparin haastattelulla. Itse juhlavastaanotto alkaa klo 19 ja saamme taas nauttia kimalluksesta, tanssin pyörteistä sekä juhlijoiden tunnelmista.





Kommentoi tapahtumaa (0)