event-288949 event-288949

Teatteri ja ooppera

PALJON MELUA PIZZASTA


Järjestäjä:Tampereen Työväen Teatteri
Paikka:TTT Eino Salmelaisen näyttämö
Osoite:Hämeenpuisto 28-32
33200 Tampere
Pääsymaksu:40.0

Lähde:Lippu.fi

PALJON MELUA PIZZASTA

PALJON MELUA PIZZASTA

Aurinkoinen kansankomedia pizzan rantautumisesta Suomeen

Kantaesitys 13.9.2022 Eino Salmelaisen näyttämöllä

Suomen ensimmäinen pizzeria perustetaan Haminaan kesällä 1961. Eksoottinen napolilainen piirakka jakaa uneliaan kaupungin kahtia. Naiset tykkäävät, mutta miehet tietävät totuuden kuten aina: Ei tule menestymään. Suomalainen ei pizzaa syö!

Kun naiset tyttöjen illan päätteeksi poikkeavat italialaiseen ristoranteen, skandaali on valmis. Suomi-poikien mustasukkaisuus kuohahtaa ja pian ilmassa on paljon melua pizzasta.

Ennen grande finalea ehditään soittaa suuta, heittää herjaa ja kihlasormuksia, erota, rakastua uudelleen ja pyörittää monta pizzaa. Umpimielisistä suomalaisista kuoriutuu italialainen temperamentti Välimeren tyyliin. Väärinkäsityksiltä ei vältytä ja viimeinen sana tulee sanottua monta kertaa.

Paljon melua pizzasta on suussa sulava huvinäytelmä muutosvastarinnasta ja kotomaamme uudesta kansallisruuasta. Se on hengästyttävää hässäkkää. Loputonta suunsoittoa, slapstickiä, sanaleikkejä, herjoja ja hysteeristä hölynpölyä. Tuon tuostakin lurautetaan italoiskelmä ja vedetään kaihoisaa poskitangoa pizzalapion kanssa.

“When the moon hits you eye like a big pizza pie, that’s amore!”

Käykää pöytään. Pizza pronto!

Carlo Goldonin näytelmän Le Baruffe Chiozzotte innoittamana kirjoittanut Tuomas Parkkinen
Ohjaus Tuomas Parkkinen
Pukusuunnittelu Leena Rintala
Lavastussuunnittelu Marjatta Kuivasto
Valosuunnittelu TJ Mäkinen
Äänisuunnittelu Kyösti Kallio

Rooleissa Jari Ahola, Pentti Helin, Heidi Kiviharju, Inke Koskinen, Jari Leppänen, Tom Lindholm, Samuli Muje, Jyrki Mänttäri, Jaana Oravisto, Tommi Raitolehto, Miia Selin, Sofia Smeds

Kommentoi tapahtumaa (0)