event-301770 event-301770

Muut

PÖLLÖMAILLA


Järjestäjä:Kuhmo-talo
Paikka:Kuhmo-talo / Kuhmo Arts Centre
Osoite:Koulukatu 1
88900 Kuhmo
Pääsymaksu:12.0

Lähde:Lippu.fi

PÖLLÖMAILLA

Villen mukana pöllömailla Kuhmon Talvessa

Kuhmon Talven luontokuvaillassa päästään luontokuvaaja Ville Heikkisen kanssa Kuhmon pöllömaille. Ville Heikkinen on viime vuosien mittaan noussut laajan yleisön tietoisuuteen. Sosiaalisen median kautta levinneet kuvat ovat herättäneet ihastusta ympäri maailmaa. Heikkisen kuvissa on kiitelty etenkin tunnelmaa sekä taitavaa sommittelua.

Kuhmon villiä luontoa ikuistava Heikkinen on saanut useita palkintoja luontokuvakilpailuissa. Vuonna 2015 Villen kuukkelikuva ”Sielunlintu” palkittiin Kuusamon Nature Photo -luontokuvakilpailussa. Vuonna 2017 Ville voitti Vuoden luontokuva -palkinnon kärppäkuvallaan ”Talven odotus”. Syksyllä 2019 Vuoden luontokuvaksi valittiin Heikkisen otos ”Karhu ja korppi”, ja syksyllä 2022 Ville voitti Vuoden luontokuva -kilpailun nisäkkäät-sarjan kuvallaan ”Ahma ja peuran sarvet”. Ville Heikkinen on Vuoden Luontokuva -kilpailun historian neljäs kuvaaja, joka on onnistunut uusimaan voittonsa.

Kuhmolaisittain meriittilista kasvoi syksyllä 2022, kun Ville valittiin Kuhmon Sammon Takojaksi. Sammon Takoja on kuhmolainen roolihahmo, johon nimetään vuodeksi kerrallaan näkyvä kuhmolainen taitaja, jonka toiminta henkii paikallisen laadun arvostamista, myönteisyyttä ja tinkimätöntä viimeistelyä. Ville Heikkisen kuvauskohteita ovat pääasiassa linnut ja nisäkkäät. Tämän kertainen kuvaesitys keskittyykin pöllöihin. Metsähallituksen Kuhmon luontokeskus Petolan järjestämässä luontokuvaillassa Pöllömailla kuljetaan Villen kuvien myötä Kuhmon metsissä eri vuodenaikoina. Samalla Ville kertoilee kuvien synnystä ja niiden taustoista sekä kuvaushetkien ajatuksista ja kokemuksista.

Ville Heikkisen kuvia pääsee ihailemaan myös Kuhmon Talven näyttelyssä, kun hänen kuvistaan koottu Erämaan sylissä - Kuvia Kuhmon luonnosta -näyttely nousee toistamiseen Kuhmo-talon aulan seinille. Näyttely oli ensimmäisen kerran esillä Ystävyyden puiston 30-vuotisjuhlavuonna 2020. Tuolloin kuitenkin näyttely jäi monilta näkemättä koronan aiheuttamien tapahtumarajoitusten takia. Heikkisen näyttävät luontokuvat on vedostettu suurille vanerilevyille. Puukuviointi tuo oman hienon lisänsä upeisiin kuviin, joissa esitellään Kuhmon erämaiden maisemia, lajistoa ja vuodenaikojen kiertoa. Näyttely on esillä Kuhmo-talossa helmikuun 2023 ajan.

www.kuhmotalo.fi

Kommentoi tapahtumaa (0)