event-173234 event-173234

Lasten tapahtumat

Århundradens tidsresa äventyrstur på Sveaborg









Järjestäjä:Ehrensvärd-seura
Paikka:Suomenlinna
Osoite:Suomenlinna
00190 Helsinki
Pääsymaksu:min 12 € - max 16,50

Lähde:Tapahtumainfo

Århundradens tidsresa äventyrstur på Sveaborg

Det är sommar på Sveaborg. Solen värmer stenmurarna, vinden blåser sakta från havet och luften är fylld av doften från syrener. Fåglarna sjunger i trädtopparna och det hörs glada steg från Borggården när folk skyndar framåt i sina ärenden. Dagarna glider framåt i sin vanliga takt, men en dag händer det någonting spännande. Plötsligt anländer en sannerligen modernt klädd grupp till Borggården. Vilka är det och varifrån kommer de? Fästningens kommendant Augustin Ehrensvärd är förundrad och vill reda ut saken.


Kom med på en resa genom århundranden tillsammans med Augustin på Sveaborg. Färden går från fästningens stenmurar, genom ljusa parker och in i dunkla bastioner. Äventyret kan börja!


Århundradens tidsresa är en historisk och verklighetsbaserad äventyrstur, som för barnen (6-13 år) samt deras föräldrar på en spännande tidsresa till det historiska Sveaborg. Medan äventyrarna följer ledtrådar och löser uppgifter möter de intressanta personer från svunna tider. Föreställningen berättar på ett levande och roligt sätt om Sveaborg under tre århundranden. Äventyret är del av Finlands -100 årsjubileums program.


DELTA I EN ÄVENTYRSTUR PÅ SVENSKA 9.6 - 4.8.2017*

Turer varje fredag klockan 12.00

*OBS! Ej på midsommarsafton 23.6.2017


BILJETTER ∙ PRISER

Barn (under 16 år) 12 €, vuxna 14 €


Biljetter kan köpas på förhand från:

Ticketmaster (från 18.4): www.ticketmaster.fi, 0600 10 800 (1,98 € / min + lokalnätsavgift). Biljetter med behandlingsavgift: Barn (under 16 år) från 14,50 €, vuxna från 16,50 €

Ehrensvärd-seura / Samfundet Ehrensvärd www.suomenlinnatours.com


Biljetter samma dag från:

Sveaborg, Samfundet Ehrensvärd: 045 - 3240010


STARTPLATS ∙ TURENS LÄNGD

Turen startar från Artilleriviken framför kiosken på Sveaborg. Till Sveaborg kommer man med JT-Lines vattenbuss eller med HRT:s färja från Salutorget (båtresan är inte inkluderad i biljettpriset). Turen tar ca 1,5 timme och den börjar på angivet klockslag.


OBSERVERA

Barnen bör ha med sig en vuxen på föreställningen. Turen lämpar sig inte för barnvagnar.

Ta med egen ficklampa, klädsel enligt väder och bekväma skor.


Bekanta dig med äventyret på adressen:

www.suomenlinnatours.com

www.facebook.com/suomenlinnanlastenkierros

www.instagram.com/suomenlinnanseikkailukierros

Kommentoi tapahtumaa (0)