Ovatko tapahtumien hinnat jo liian korkeat - kulutusluoton saa heti tilille

Kulttuuri- ja urheilutapahtumien hinnat ovat nykyisin korkeita. Festareille ei meinaa päästä enää alle 100 eurolla ja urheilutapahtumistakin saa maksaa pitkän pennin, jos haluaa nähdä ottelun hyviltä paikoilta. Tapahtumien hinnat ovat jo niin korkeita, että monessa taloudessa jätetään suosikkiartistienkin tapahtumat väliin. Monet päättyvät myös hakemaan kulutusluottoa saadakseen kertaluontoisen maksun hoidettua. Kulutusluottojen etuna on se, että rahat on mahdollista saada tililleen jopa saman vuorokauden sisällä, eli se mahdollistaa myös nopeat liikkeet isojen esiintyjien lippuja ostettaessa, jotka myydään yleensä loppuun hetkessä.

Vain täysi-ikäisille

Kulutusluotto ja joustoluotto ovat sopivia lainapalveluita kaikelle pienelle rahan tarpeelle, kuten vaikka konserttilipuille. Niiden ero on se, että kulutusluotto on kertaluonteinen laina, kun taas joustoluotto on luottotili, jota voi käyttää aina tarpeen tullen. Tarpeen tullen esimerkiksi Omalaina.fi kilpailuttaa kulutusluotot ja joustoluotot asiakkaan puolesta. Asiakkaan tarvitsee siis täyttää vain yksi lainahakemus ja palvelu kilpailuttaa eri pankkien ja rahoituslaitosten lainatarjoukset hetkessä.

Lainaa voi saada vain täysi-ikäisen. Hakijalla tulisi olla myös säännölliset tulot ja luottotiedot kunnossa, jotta lainahakemus voidaan hyväksyä. Lainahakemuksen täyttäminen on maksutonta ja tämän jälkeen saadut lainatarjoukset eivät sido hakijaa mihinkään. Mikäli saatu lainatarjous halutaan hyväksyä, sopimuksen allekirjoittaminen käy kätevästi omilla pankkitunnuksilla.

Älä kuitenkaan hae lainaa kevyin perustein. Laina on velkaa joka on maksettava sovitusti takaisin. Lainavertailu auttaa tekemään harkitun lainapäätöksen.

Miksi tapahtumat ovat niin kalliita?

Kulttuuri- ja urheilutapahtumien korkeita hintoja selittävät muun muassa tapahtumien järjestelykustannukset, kuten esiintyjien ja urheilijoiden palkkiot, tilojen vuokrakustannukset, turvallisuus- ja logistiikkakulut sekä markkinointi.

Toinen merkittävä syy on luonnollisesti ikiaikainen kysynnän ja tarjonnan laki. Suosituimpien tapahtumien liput myydään usein loppuun vain muutamia minuutteja niiden julkaisun jälkeen, mikä mahdollistaa tietysti jatkossa lippujen hintojen korottamisen. Tämä johtuu siitä, että monet fanit ovat erittäin sitoutuneita suosikkiartisteihinsa ja haluavat kokea tapahtuman hinnasta välittämättä. Sama kysynnän ja tarjonnan laki pätee useilla eri aloilla nykyisin, mutta samaa lakia soveltaen konserttien lippuhintoja harvemmin lasketaan alaspäin, vaikka myynti olisikin heikompaa.

Musiikkiteollisuuden digitaalinen murros on vaikuttanut negatiivisesti artistien tuloihin. Kun musiikkia voidaan kuunnella käytännössä lähes ilmaiseksi verkossa, on tapahtumista tullut erittäin tärkeä tulonlähde useimmille muusikoille ja yhtyeille. Tämä on vaikuttanut myös tapahtumien lippujen hintoihin. Monelle bändille suurimmat tulonlähteet ovat nykyisin keikkatulot ja oheismateriaalin myynti (kuten fanipaitojen myyminen), kun ennen vielä levymyynti oli ehdottomassa pääosassa.

Kaikkea ei voi mitata rahassa

Vaikka tapahtumien korkeat hinnat voivat olla kova pala monille faneille, on kuitenkin hyvä muistaa, että lipun hinnalla saa usein paljon muutakin kuin vain itse tapahtuman. Tapahtuma voi olla myös uskomaton ja unohtumaton elämys, jonka arvoa ei voi mitata rahassa. Kulutusluotolla voi saada konserttirahat tililleen nopeasti ja lainaa voi maksaa takaisin pienissä erissä vaikka seuraavan 5 kuukauden ajan.