Suomalaiset pelaajat NHL:ssä 


Suomi on jääkiekon suurvalta ja sen lahjakkuuksia nähdäänkin ympäri maailman eri joukkueissa pelaamassa ammattilaisena NHL:ssä. Suomalaiset pelaajat ovat olleet menestyneitä ja arvostettuja NHL:ssä niin pelaajina kuin kaukalon ulkopuolella. Tässä artikkelissa tarkastellaan joitakin näitä suomalaisia pelaajia ja heidän saavutuksiaan NHL:ssä.

Kaikkien aikojen menestyksekkäin suomalainen pelaaja


Yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä suomalaisista NHL-pelaajista on Teemu Selänne (Runkosarjatilastot yhteensä: 1) Teemu Selänne 2) Jari Kurri 3) Saku Koivu 4) Olli Jokinen). Teemu Selänne aloitti NHL-uransa Winnipeg Jetsissä vuonna 1992 ja jatkoi sitä eri joukkueissa aina vuoteen 2014 asti. Selänne oli erittäin nopea ja taitava hyökkääjä, ja hän voitti NHL:n maalikuninkuuden kahdesti uransa aikana. Selänne on myös yksi harvoista pelaajista, jotka ovat onnistuneet tekemään yli 600 maalia NHL:ssä. Hän on voittanut Stanley Cupin uransa viimeisenä pelaamana vuonna 2007 Anaheim Ducksin kanssa. Selänne on ansainnut paikkansa NHL:n historian parhaiden pelaajien joukossa ja hänet onkin valittu Hockey Hall of Fameen.


Toinen suomalainen NHL-pelaaja, joka on jättänyt pysyvän jäljen liigaan, on Jari Kurri. Kurri pelasi Edmonton Oilersissa Wayne Gretzkyn ketjukaverina ja voitti viisi Stanley Cup -mestaruutta. Hän oli erityisen tunnettu maalintekotaidoistaan ja oli monessa tilastossa kärkipäässä NHL-uransa aikana. Kurri voitti myös kerran Lady Byng Trophyn, joka myönnetään liigan herrasmiespelaajalle. Kurri oli keskeinen osa Oilersin menestysvuosia ja hänkin on saanut kunnian olla osa Hockey Hall of Famea.


NHL_32TeamLogos_2021-22


NHL kauden 2023-2023 kuumimmat pelaajat


Suomalaiset pelaajat jatkavat menestystään NHL:ssä myös tänä päivänä. Esimerkiksi NHL:n nykypäivien yksi parhaiten menestyneistä maalivahdeista on Pekka Rinne. Rinne on pelannut koko uransa Nashville Predatorsissa ja onnistunut saavuttamaan useita merkittäviä saavutuksia. Hän on voittanut Vezina Trophyn, joka myönnetään NHL:n parhaalle maalivahdille, sekä King Clancy Trophyn, joka myönnetään pelaajalle, joka tekee huomattavaa työtä yhteisössä. Rinne on edustanut myös Suomen maajoukkuetta useissa arvokisoissa, ja hän voitti olympiapronssia Sotshin talviolympialaisissa vuonna 2014.


NHL:ssä pelaa myös muita suomalaisia pelaajia, kuten Aleksander Barkov, Sebastian Aho, Mikko Rantanen, Mikael Granlund ja Patrik Laine. Nämä nuoret pelaajat ovat osoittaneet suurta potentiaalia ja lupaavat jatkaa suomalaisten jääkiekkotaitureiden perinnettä. Heidän näytöillään ja menestyksellään NHL:ssä voidaan odottaa olevan suuri vaikutus suomalaisen jääkiekon kehitykseen tulevaisuudessa.


Suomalaiset pelaajat ovat siis jättäneet merkittävän jäljen NHL:ään niin nykypäivänä kuin menneinä aikoinakin. Heidän taitonsa ja saavutuksensa jääkiekon huipulla ovat olleet esimerkillisiä ja motivoivia niin nuorille pelaajille Suomessa kuin jääkiekon ystäville ympäri maailmaa.


no deposit bonus


Kaudella 2023-2024 seuraavissa joukkueissa pelaa suomalaisia:


Arizona Coyotes

Matias Maccelli
Juuso Välimäki

Buffalo Sabres

Henri Jokiharju
Ukko-Pekka Luukkonen

Carolina Hurricanes

Sebastian Aho
Jesperi Kotkaniemi
Antti Raanta
Teuvo Teräväinen

Colorado Avalanche

Artturi Lehkonen
Mikko Rantanen

Columbus Blue Jackets

Patrik Laine

Dallas Stars

Jani Hakanpää
Miro Heiskanen
Roope Hintz
Esa Lindell

Detroit Red Wings

Ville Husso
Olli Määttä

Edmonton Oilers

Markus Niemeläinen

Florida Panthers

Aleksander Barkov
Anton Lundell
Eetu Luostarinen
Niko Mikkola

Montreal Canadiens

Jesse Ylönen

Nashville Predators

Kevin Lankinen
Juuso Pärssinen
Juuse Saros

New Jersey Devils

Erik Haula

New York Rangers

Kaapo Kakko

Ottawa Senators

Joonas Korpisalo

Philadelphia Flyers

Rasmus Ristolainen (loukkaantunut)

San Jose Sharks

Mikael Granlund

Kaapo Kähkonen

Seattle Kraken

Eeli Tolvanen

St. Louis Blues

Kasperi Kapanen

Tampa Bay Lightning

Waltteri Merelä

Winnipeg Jets

Rasmus Kupari