event-167295 event-167295

Teatteri ja ooppera

ELOHEINÄKESÄ HELI LAAKSONEN


Järjestäjä:Samppalinnan Kesäteatteri
Paikka:Samppalinnan Kesäteatteri
Osoite:Paavo Nurmen puistotie 3
20800 Turku
Pääsymaksu:38

Lähde:Lippu.fi

ELOHEINÄKESÄ HELI LAAKSONEN

Eloheinäkesä
*Suomi 100 -ohjelma!

Mitä jos kello kääntyisi, mitä jos ajan suunta muuttuisi? Mitä jos elämä alkaisikin eläkkeestä? Jättäisi ensitöikseen taakseen senioriajan, syöksyisi keski-iän kriisiinja niistä ruuhkavuosiin, autokoulusta rippileirille ja takaisin ekaluokalle.

Runoilija Heli Laaksosen uutukainen Eloheinäkesä suhteellinen suvikomedia suurista ikäluokista 15.6-22.7.17! Komediassa kuljetaan läpi suloisen Suomen vuosikymmenten.

Sen nousut, sen laskut, sen naurut ja sen laulut. Kantaesityksen sankarit, sympaattiset sohlot Juhanne, Puali ja Elovena kompuroivat läpi oman elämänsä tähtihetkien. Heittäydy mukaan iloiselle ja nostalgiselle matkalle!

Pyörätuoli- ja avustajapaikat varattava ja lunastettava suoraan Samppalinnan Kesäteatterin lipunmyynnistä 02 232 9050 tai liput@samppalinnanteatteri.
Ryhmävaraukset -ja tiedustelut Samppalinnan Kesäteatteri 02 232 9050 tai liput@samppalinnanteatteri.
Katsomo on katettu, mutta ihan ensimmäisille riveille (1-5) olosuhteiden ollessa kohdillaan, voi sade osua. Parkkipaikkoja on teatterin läheisyydessä on rajoitetusti.

Lisätiedot http://www.samppalinnanteatteri.fi
Samppalinnan Kesäteatteri 02 232 9050

Käsikirjoittaja Heli Laaksosen mietteitä Eloheinäkesästä:

Eloheinäkesän syntyhistoria alkoi ajan ja elämän ihmettelystä. Miksi aika kulkee aina vain eteenpäin - voihan paikkojenkin välillä suhata edestakaisin, miksi ei aikojen? Jospa elämä alkaisikin eläkkeestä ja siitä ihminen sitten lähtisi työelämään kaikki viisaus päässään, koko ajan nuorentuen… Näin lähdetään kulkemaan vuodesta 2027, nähdään 2000-luvun milleniumhuumaa, 1990-luvun lamaa, takavuosien ilmiöitä joukko-opista kesäfestivaaleihin ja koulun hiihtokilpailuihin. Rakenteeltaan Eloheinäkesä on jopa elokuvallinen. Aikakerrostumat on rakennettu niin, että vastaus tulee ennen kysymystä!

Päähenkilöinä on suurten ikäluokkien edustajia hyveineen ja paheineen.
Sukupolvikokemusta ei ole kuvattu ahdistuksen ja nälän kautta, vaan lihavien vuosien ja hassujen sattumien valossa - sekä eläkkeellä olevien opettajien silmin. Paljon nähneet ja kokeneet kansankynttilät eivät kätke ylivertaisuuttaan vakan alle.
Kuka kissalle patsaan pystyttää, jollei kissa itse!
Absurdien ja vitsikkäiden käänteiden lomassa häivähtää myös melankolia.

Komediallisuus on kuitenkin kaiken ytimessä. Toinen käsikirjoittaja, teatterimies Heikki Sankari, on anonut armoa, ettei minuutin sisään tulisi yli neljää vitsiä. Tämä on ollut vaikeinta toteuttaa. Kosk ain yhrest vitsist tule miäle toine ja siit kolmas ja sit… Näytelmässä toki kuullaan turkulaistakin murretta, mutta murretta tärkeämpää on se, että dialogi olisi mahdollisimman luontevaa.
Näyttelijöiden kanssa muovataan repliikit kunkin suuhun sopivaksi. Kun näyttelijä – vaikkapa Huhtamon Markku – sattuu olemaan Rovaniemeltä, miksei sympaattista mie-sanaa kuultaisi lavallakin.

Eloheinäkesä on puhenäytelmä, mutta puhenäytelmä ei toki ole lauluton.
Uutta musiikkia näytelmään tekee Lauri Tähkä.

Lauri Tähkän tunnelmia: ”Heli Laaksosen sanoitukset ja hyvä käsikirjoitus innoittivat minut säveltämään esitykseen uusia lauluja.
Olemme tehneet Helin kanssa jo 15 vuotta yhteistyötä ja homma oli enemmän kuin luontevaa. Nyt lähdin ensimmäistä kertaa säveltämään Helin tekstiin ja runollinen sanoitus sai tekemään vahvatunnelmaisia biisejä. Oli raikasta tehdä pitkästä aikaa teatterimusiikkia. Hyvä fiilis kaikkiaan!”


Työryhmä:
Käsikirjoitus: Heli Laaksonen ja Heikki Sankari
Ohjaus: Heikki Sankari
Uudet sävellykset: Lauri Tähkä
Musiikin sovitus: Jussi Vahvaselkä
Lavastus: Niina Suvitie
Puvustus: Kaarina Kopola
Äänisuunnittelu: Eero Auvinen
Kampaukset ja maskit: Petriina Suomela
Rooleissa mm. Jarmo Koski, Markku Huhtamo, Kaija Kiiski, Mira Kivelä, Pauliina Saarinen, Antti LJ Pääkkönen.

Kommentoi tapahtumaa (0)