event-173261 event-173261

Näyttelyt, Lasten tapahtumat, Messut ja markkinat, Muut

Krouvin kyläpäivät



Järjestäjä:Joentaan kyläyhdistys ry
Paikka:Loppi, Joentaka
Osoite:Punaportintie 8
12640 Loppi
Pääsymaksu:5

Lähde:Tapahtumainfo

Krouvin kyläpäivät

Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna vietetään Joentakana jälleen Krouvin kyläpäiviä. Perinnetapahtuma jäjestetään jo 12. kerran ja nyt teemana on metsä. Kyläpäivillä pääset tutustumaan metsien merkitykseen Suomen itsenäisyyden eri vuosikymmeninä. Krouvin kyläpäivät on osa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaa.

Metsät todellakin pelastivat sadattuhannet suomalaiset pula-ajasta 1930-luvulla antamalla töitä hakkuissaja sahoilla. Tuolloin työ oli raskasta,mutta perhe sai elantonsaja itsenäinen Suomi vaurastui.Metsät ovat Suomen tärkein luonnonvara.Metsien virkistyskäyttöon monipuolista, siellä metsästetään, marjastetaan ja sienestetään. Nykyisin metsää arvostetaan erityisesti rentoutumisen ja rauhoittumisen paikkana.

Kyläpäivillä on tarjolla monipuolisesti asiaa metsistä. Kyläpäivätavaa lauantaina 1.7. klo 12professori Erkki Lähdeteemalla ”metsä meissä”. Saamme myöskin kuulla Joentaan koulun entisen oppilaan, eräneuvos Reijo Oravan havaintoja luonnon, riistan ja metsästyksen muutoksesta kuudelta eri vuosikymmeneltä.Sakari Pälsin seura on ollut mukana edellisillä kyläpäivillä ja tällä kertaaseuraa edustaa kotiseutuneuvos Antti Koskimäki jahänen puheensaaiheena onmSakari Pälsi, metsien mies. Siis monenlaista tietouttaja kiinnostavaa kuunneltavaa on tarjolla. Paikalle tulee erilaisten käsitöiden taitajia ja voitkin kysellä heiltä lisää eri työmenetelmistäja ostaa heidän tuotteitaan.Krouvin kyläpäivät on siis koko perheelle soveltuva tapahtuma, lapsille on luvassa monenmoista kivaa

Kommentoi tapahtumaa (0)