Teatteri ja ooppera

JÄRJEN JA TUNTEEN TYTTÄRET


Järjestäjä:Porin Teatteri
Paikka:Porin Teatteri, Päänäyttämö
Sijainti:Hallituskatu 14
28100 Pori
Pääsymaksu:30

Lähde:Lippupiste

JÄRJEN JA TUNTEEN TYTTÄRET

Enni Mustonen
JÄRJEN JA TUNTEEN TYTTÄRET

Ohjaus: Tommi Kainulainen (vier.)
Lavastus: Teemu Loikas
Puvustus: Taru Liipola
Valosuunnittelu: Timo Alhanen (vier.)

Ensi-ilta päänäyttämöllä 26. tammikuuta 2019

Kaksi nuorta naista saapuu kohtalon oikusta samaan talouteen 1890-luvun Helsinkiin – työntekoon tottunut Hilma piikomaan ja pappissuvun haaveellinen tytär Anna opiskelemaan. Sopeutuminen naisasianainen ja matkakirjailijatar Augusta Ahstedtin huushollin vaatimuksiin ei ole helppoa, mutta lahjakkaat naiset pyrkivät korkealle. Riittääkö heidän sinnikkyytensä, kun vastassa ovat sovinnaisuussääntöjen paineet, palvelijoiden ja herrasväen kuilu ja rakkauden arvaamattomat oikut?

Enni Mustosen kiehtova historiallinen romaanisarja Järjen ja tunteen tarinoita kuvaa kahden naisen rinnakkaisia kohtaloita sääty-yhteiskunnan, naisasian, sortovuosien ja itsenäistymisen Suomessa. Tämä viisiosaisen kirjasarjan kolme ensimmäistä osaa on dramatisoitu nyt Porin Teatterin päänäyttämölle ja tulossa ensi-iltaan tammikuussa 2019.

Rooleissa nähdään mm. Mirva Tolppanen, Anna-Maija Nissi, Hannele Lanu, Riikka Papunen (vier.), Anna-Maija Kokkinen, Heidi Rantakeisu, Anne Rinnetmäki (vier.), Peter-Sebastian Lehtonen, Janne Turkki, Marko Honkanen, Vesa Haltsonen, Maarit Niemelä, Oskari Penttilä, Teemu Niemelä ja Ilkka Aro.