event-193153 event-193153

Musiikki, Teatteri ja ooppera

LAULAN PILVEN TAIVAAN TIELTÄ, Helsinki


Järjestäjä:Malmitalo, Kanneltalo
Paikka:Malmitalo
Osoite:Ala-Malmin tori 1
00700 Helsinki
Pääsymaksu:6

Lähde:Lippu.fi

LAULAN PILVEN TAIVAAN TIELTÄ, Helsinki

Laulan pilven taivaan tieltä
Musiikkiteatteria Elvi Sinervon seurassa

Tutustumme toisinajattelijan, ihmisoikeusaktivistin ja mielipidevangin elämään 1930- ja 1940-lukujen Suomessa Elvin runoihin sävellettyjen laulujen, kirjeiden ja päiväkirjamerkintöjen kautta.

Esiintyjät
: Eija Ahvo, Dunja Katz, Kalle Katz, Mirella Pendolin
Kertoja: Hannele Seitsonen
Sävellykset: Perttu Hietanen
Orkesteri: Jan-Erik Mansikka, piano, Elina Mieskolainen, viulu ja Jorma Ojanperä, basso
Käsikirjoitus: Hannele Seitsonen
Ohjaus: Eija Ahvo ja Panu Varstala

Elvi Sinervo syntyi köyhiin oloihin seppä Edvard Sinervon perheen kuudentena lapsena. Kuusivuotiaana hän joutui kokemaan sisällissodan ahdistuksen ja pelon Helsingin työläiskorttelien todellisuudessa. Tuo aika jätti herkän tytön mieleen pysyvän jäljen. Elvistä kasvoi toisinajattelija ja ihmisoikeusaktivisti, jonka kutsumuksena oli kirjoittaa tavallisista ihmisistä ja heidän kohtaloistaan.

Toisen maailmansodan aikana Elvi Sinervo joutui poliittiseen vankeuteen Hämeenlinnan naisvankilaan ja sen myötä moneksi vuodeksi eroon pienestä pojastaan. Jotain 1940-luvun Suomesta kertoo se, että pian vankeudesta vapauduttuaan hänet palkittiin valtion kirjallisuuspalkinnolla kolme kertaa (1946, 1948, 1950).

Konsertin runot, laulut, proosatekstit, kirjeet ja päiväkirjamerkinnät paljastavat, millaista oli rohkean kirjailijan ja lastaan ikävöivän nuoren äidin elämä mielipidevankina 1930- ja 1940-lukujen Suomessa. Elvi loi raskaista kokemuksistaan herkkää ja vahvaa runoutta ja proosaa. Hänen tekstinsä ovat täynnä äärimmäistä tuskaa, inhimillisyyden ja myötätunnon lämmittämää huumoria ja terävää satiiria, jopa hulvatonta farssia.

Kesto: 2 tuntia sis. väliajan

www.kanneltalo.fi
www.malmitalo.fi

Kommentoi tapahtumaa (0)