event-210995 event-210995

Musiikki, Teatteri ja ooppera

JUURAKKO: YHDEKSÄS TALVI -KIERTUE


Järjestäjä:Juurakko
Paikka:Musiikkiteatteri Kapsäkki, Ravintola Bistro K
Osoite:Hämeentie 68
00550 Helsinki
Pääsymaksu:20

Lähde:Lippu.fi

JUURAKKO: YHDEKSÄS TALVI -KIERTUE

3.12. klo 20
Musiikkiteatteri Kapsäkki, Ravintola Bistro K

Juurakko: Yhdeksäs talvi -kiertueen pääkonsertti ja samalla levynjulkaisutapahtuma järjestetään Helsingissä 3.12.19 ravintola Bistro K:ssa. Tapahtuma on n. 2 tunnin mittainen konsertti lokakuussa julkaistun musiikkivideon esityksineen ja Juurakon Yhdeksäs talvi – Ninth Winter –levyn julkaisuineen.

Juurakon Yhdeksäs talvi –kietueen konserteissa kiiltävät joulukoristeiden sijaan lumen ja jään eri olomuodot. Talviset laulut värittävät Pohjolan pimeintä aikaa ensilumesta sydäntalven leiskuviin revontuliin ja keväiseen jäidenlähtöön. Juurakko vie kuulijan yli viimaisten peltojen, läpi jouluvalojen täyteisten kaupunkien yhä pohjoisemmaksi tunturien juurelle. Olemme vaikuttuneet kaamosajan vanhoista tarinoista, ihastuneet lunta ja jäätä kuvaaviin lukemattomiin sanoihin, pohtineet ovatko talven tarinat katoavaa perinnettä jos kylmän aikaa ei enää tulevaisuudessa ole. Konsertissa ei sivuuteta huolta ilmaston lämpenemisestä, mutta se esitetään Juurakon energisellä tyylillä siten että palkintona on parempi mieli ja halu toimia.

Juurimusiikkia ja väkevää tarinankerrontaa yhdistelevä Juurakko risteyttää suomenkielisen blueslaulannan ja kotimaisen soittimiston railakkaalla skiffle-asenteella.

Juurakko:
Laura Kaartinen: laulu, matkaharmoni, lyömäsoittimet
Eija Kankaanranta: 15-kielinen kantele, konserttikantele
Kaisa Saarikorpi: laulu, sikarilaatikkosoittimet, kitarat, banjo lyömäsoittimet
Minsku Tammela: laulu, jouhikko, lyömäsoittimet
Anna Wiksten: laulu, plankku, lyömäsoittimet

Kommentoi tapahtumaa (0)