event-224151 event-224151

Musiikki

MURHEENLAAKSO PLAYS TOTUUS PALAA


Järjestäjä:Murheenlaakso
Paikka:Ravintola Kerubi
Osoite:Siltakatu 1
80100 Joensuu
Pääsymaksu:17

Lähde:Lippu.fi

MURHEENLAAKSO PLAYS TOTUUS PALAA

Totuus palaa-albumin 30-vuotisjuhlakiertue

Murheenlaakso plays Totuus palaa on toukokuussa 2020 toteutuva kuuden keikan kiertue, jolla juhlistetaan 30 vuotta täyttävää Mana Manan klassikkoalbumia.

Uudenvuoden aatton 1989 vaihtuessa tammikuun ensimmäiseksi päiväksi 1990 Otra Romppanen sai Equaliz-studion Ari Hämäläisen kanssa valmiiksi Mana Manan esikoisalbumin miksaukset. Totuus palaa -nimen saanut pitkäsoitto julkaistiin myöhemmin samana vuonna, ja se on saavuttanut klassikon aseman - tietokirjailija-toimittaja Ari Väntänen puhuu apokalyptisesta rockista ja tuomiopäivän bluesista, jonka "musta valo loistaa ikuisesti suomalaisen rockin tähtitaivaalla".

Mana Manan laulaja-biisintekijä Jouni Mömmön vereslihaiset tekstit ja Otran luoma raskaan psykedeelinen kitaravallisoundi ovat jättäneet jälkensä niin suomalaiseen rocklyriikkaan kuin sävelmaailmaankin. Omia versioitaan Mana Manan kappaleista ovat levyttäneet muun muassa PMMP:n Paula ja Mira, Viikate ja Kotiteollisuus.

Svart Records julkaisee Totuus Palaa-levystä rajoitetun 30-vuotisjuhlapainoksen kiertueen kynnyksellä.

Jouni Mömmö menehtyi oman käden kautta 1991. Hänen tarinansa sai ansaitsemaansa huomiota keväällä 2018 julkaistun Samuli Arkon kirjoittaman Totuus palaa – Jouni Mömmön maailma -elämäkerran myötä.

Mana Manan kappaleiden sovittajana ja tuottajana yhtyeen musiikilliseksi dynamoksi noussut Otra toteutti Mömmön jälkeensä jättämistä biiseistä albumin Murheen laakso, joka julkaisiin vuonna 2000. Mana Mana -kokoonpanon viimeiseltä keikalta taltioitu Kuolla elävänä – Live 2001 -albumi näki päivänvalon 2004.

Mana Mana-nimestä luopumisen jälkeen Otran johtama kokoonpano on esiintynyt valikoiden ja harvakseltaan nimellä Murheenlaakso plays Mana Mana. Keväällä 2020 yhtye aktivoituu kunnioittamaan Jouni Mömmön elämäntyötä Totuus palaa-juhlakiertueella, mutta tuleville vuosille bändillä ei ole suunnitelmia.

Kommentoi tapahtumaa (0)