event-252946 event-252946

Musiikki

JYVÄSKYLÄ SINFONIA: TZIGANE & RUMMUKAINEN


Järjestäjä:Jyväskylä Sinfonia
Paikka:Jyväskylän Kaupunginteatteri Suuri näyttämö
Osoite:Vapaudenkatu 36
40100 Jyväskylä
Pääsymaksu:31

Lähde:Lippu.fi

JYVÄSKYLÄ SINFONIA: TZIGANE & RUMMUKAINEN

Tzigane & Rummukainen
Ke 24.2. klo 18 ja 20 Jyväskylän teatteritalo
Eugene Tzigane, kapellimestari
Senja Rummukainen, sello

Mozart: Sinfonia nro 36
Saint-Saëns: Sellokonsertto nro 1

Mozartin musiikki elähdyttää kuulijoita kansakuntiin ja aikakausiin, iloon ja suruun katsomatta. Sen on todettu vaikuttavan positiivisesti lasten kehittymiseen ja jopa joistakin sairauksista paranemiseen. Taivaasta laskeutuneeksi enkeliksikin luonnehdittu Mozart todella oli kuin lihallistunut musiikki itse: hän aivan pulppusi teoksia yhtä luontevasti kuin hengitti. Näin kävi myös hänen vieraillessaan Linzissä, jossa hän neljän päivän varoitusajalla joutui konsertoimaan ja kun muuta materiaalia ei ollut saatavilla, hän tuossa ajassa sävelsi uuden sinfonian. Eikä sinfoniassa heijastu kiire tuumaakaan, vaan päinvastoin puhdas ilo ja riemu!

Säveltäminen oli helppoa ja vaivatonta myös ranskalaiselle Camille Saint-Saënsille, jonka takuuvarmaksi hitiksi muodostunut sellokonsertto ei häviä solakkuudessa Mozartille tuumaakaan. Mutta samalla se on sekä dramaattisen näyttävä että elegantin hienostunut antaen nuorelle sellotaikuri Senja Rummukaiselle kaikki eväät loistoon. Rummukainen ja kapellimestari Eugene Tzigane näyttävät, kuinka nopeus kääntyy valtiksi ja keveys voimaksi.

Jyväskylä Sinfonian konsertteihin mahdolliset lunastamattomat varaukset vapautuvat kaksi viikkoa ennen konserttia. Jos tämä konsertti on loppuun varattu, kun yrität ostaa lippua, katsothan uudestaan tilannetta torstaina 11.2.2021.