event-247311 event-247311

Lasten tapahtumat

A LA MALMI: AMURI, JONI EKMAN & SIIVET


Järjestäjä:Joni Ekman & Siivet
Paikka:Malmitalo
Osoite:Ala-Malmin tori 1
00700 Helsinki
Pääsymaksu:min 12 € - max 15

Lähde:Lippu.fi

A LA MALMI: AMURI, JONI EKMAN & SIIVET

A la Malmi: Amuri, Joni Ekman & Siivet
pe 27.11.2020 klo 19.00

A la Malmi on Malmitalon uusi klubisarja, joka esittelee kiinnostavinta, tuoreinta ja kovimmassa nosteessa olevaa kotimaista musiikkia akustisesti upeissa konserttisalipuitteissa. A la Malmi ei välitä genrerajoista vaan tarjoilee kuulijoiden eteen parhaat itsenäisen musiikin tekijät, joita maa päällään kantaa. Tule Malmille pitämään homma aitona! A-oikeuksin varustettu Ravintola Malmitalo palvelee ennen keikkoja ja mahdollisilla väliajoilla.

Liput 15/12€, sis. palvelumaksun

Amuri on uusi ja mielenkiintoinen yhtye Tampereen Amurista. Nämä nuoret ja lahjakkaat miehet todella osaavat lauluntekemisen herkän lajin. Yhtyeen ensimmäiset singlet Halla ja Amuri saivat kaihoisan ihastuneen vastaanoton, ja debyyttialbumi on luvassa syksyllä 2020, eli levynjulkaisuhengessä ollaan liikkeellä. Kokoonpanon muodostavat Kalevi Suopursu (Guggenheim-projektz, Jukka Nousiainen & Kumpp.), Mikko ”Rock” Siltanen (Räjäyttäjät, Talmud Beach...) sekä Sebastian Kruhn (Laura Moision yhtye, Samanna...). Keikalla ydintrion täydentää upeasti kosketinsoittaja Anna Pesonen (Samanna).

Mitä yhteistä on Jay Reatardilla, Marc Bolanilla ja Phil Lynottilla? Vastaus on lähes käsittämättömän lahjakas biisinikkari, tamperelainen Joni Ekman, joka on kanavoinut kaikilta mainituilta artisteilta vaikutteita omaan musiikkiinsa. Aikalaistekijöistä Ekmania voi verrata tuotteliaisuudessa Ty Segalliin; sillä erotuksella, että Ekmanin kappaleiden onnistumisprosentti on lähellä sataa. Kappaleet ovat edelleen äärimmäisen tarttuvaa, näennäisen yksinkertaista kitararockia, mutta täynnä nokkelia detaljeja ja jippoja, joilla Ekman, alansa täysin hallitseva käsityöläinen, erottuu lurittelijoiden massasta.

Joni Ekman kaipaa aina silloin tällöin pieniä irtiottoja, joskus siihen riitti melodinen nössöpunk (Lähtevät Kaukojunat), hämyinen avaruusrock (Johnny Ekman & U.R.O.) tai ehta boogierock (Joni Ekman & Koira). Se polku on nyt ainakin toistaiseksi kuljettu. Monet vuodet punk-bändeissä veivannut Ekman suuntaa kokeilevammille ja kunnianhimoisemmille vesille. Haaveet AOR- ja Vacht rock -albumista ottivat tuulta alleen ja syntyi albumi, jollaista Ekman ei vielä ollut tehnyt. Järjestyksessään neljäs sooloalbumi: Sinulle… julkaistiin tammikuussa 2020. Albumi edustaa tähän mennessä Ekmanin kevyintä ja silotelluinta tuotantoa, kuitenkaan rehevää kitaratunnelmointia unohtamatta. Entistä seesteisempien biisien sanoitukset kertovat siitä itsestään: rakkaudesta ja sen vaikeudesta, suhteista ja niistä lähtemisistä elämänmakuisemmalla otteella kuin aikaisemmin. Biisit tuntuvat uskottavammilta ja henkilökohtaisemmilta, vaikka ne eivät välttämättä kerrokaan Ekmanin elämästä. Albumi sai mahtavan vastaanoton keräten mm. Helsingin Sanomien arvostelussa täydet viisi tähteä. Nyt tämä “tulevaisuuden nimi jo tänään” saapuu Malmitalolle yhdessä soolotuotantoaan komppaavan Siivet –kokoonpanon kanssa. ​

Kesto: n. 1 h 50 min, sis. väliajan

Kommentoi tapahtumaa (0)