event-251735 event-251735

Teatteri ja ooppera

TANKKIEN KESÄ


Järjestäjä:Kuopion kaupunginteatteri
Paikka:Kuopion kaupunginteatteri, Minna-näyttämö
Osoite:Niiralankatu 2
70600 Kuopio
Pääsymaksu:min 30 € - max 35

Lähde:Lippu.fi

TANKKIEN KESÄ

Sirpa Kähkönen – Katja Krohn – Milko Lehto
Tankkien kesä
Ensi-ilta Minna-näyttämöllä 24.10.2020 // Ennakko 23.10.2020
Ohjaus: Milko Lehto

Tankkien kesä on dramatisointi suositusta Sirpa Kähkösen Kuopio-sarjasta. Se kertoo romaaneista tutuista Tuomen sisaruksista, Ensio Mertasesta, Edith Vallista, Juho Kuosmasesta, Mizzistä, tohtori Kelosta, Tatrasta ja puutalokortteleista, jotka yrittävät selvitä ja toipua vaikeista sota-ajoista.

Tankkien kesä kertoo ystävyydestä, suurista iloista, suurista suruista, väkevistä tapahtumista kohtalokkaina aikoina. Sen aikajänne sitoo jatkosodan ja vuoden 1968 Prahan tapahtumat eeppiseksi kertomukseksi syyllisyydestä, muistamisesta, selviytymisestä ja anteeksiannosta. Sodan loppumisesta on yli 75 vuotta, mutta edelleen me kannamme sen vaikutuksia syvällä sieluissamme. Tankkien kesä kertoo menneestä ajasta ja menneestä Kuopiosta, jolla on edelleen suuri vaikutus meihin kaikkiin.

Minne katosi Saaralotta?
Miksi kukaan ei halua muistaa?
Onko parempi unohtaa ja antaa vanhojen asioiden olla?
Mikä on selviytymisen hinta?

Näytelmän pohjana on käytetty romaaneja Neidonkenkä, Hietakehto ja Tankkien kesä.

Teoksen esitysoikeuksia valvoo Näytelmäkulma – Nordic Drama Corner Oy.

Rooleissa:
Atte Antikainen, Riina Björkbacka, Annukka Blomberg, Lasse Forsgren (vier.), Sari Happonen, Johanna Jauhiainen (vier.), Pekka Kekäläinen, Mikko Paananen, Lina Patrikainen, Katri-Maria Peltola, Ilkka Pentti, Markus Petsalo (vier.), Seija Pitkänen, Seppo Pääkkönen, Mikko Rantaniva, Mika Rask (vier.), Lotta Vaattovaara (vier.)

Ikäsuositus: yli 13-vuotiaille