event-264923 event-264923

Musiikki

SLAAVILAISIA TARINOITA


Järjestäjä:Iisalmen kulttuurikeskus
Paikka:Iisalmen Kulttuurikeskus, Karl Collan -sali
Osoite:Kirkkopuistonkatu 9
74100 Iisalmi
Pääsymaksu:13

Lähde:Lippu.fi

SLAAVILAISIA TARINOITA

Iisalmen kaupunki/kulttuuripalvelut
Slaavilaisia tarinoita
Kamarimusiikkia kesäiltaan

Iisalmen Kulttuurikeskus, Karl Collan -sali
ti 22.6.2021 klo 18:00

Ovet 30min aikaisemmin
numeroimattomat paikat

kesto n. 45min

**

Sanna-Kaisa Ruoppa, sello
Laura Pulkka, piano

Ohjelmisto:
Rodion Schedrin: Quadrille
Leoš Janáček: Satu - Pohádka
Sergei Prokofjev: Sonaatti sellolle ja pianolle C-duuri op.119

Musiikin kieli välittää tarinoita siinä missä sanatkin - toisinaan jopa syvemminkin. Leos Janácekin teos Pohádka eli Satu perustuu venäläiseen tarinaan tsaarin pojan ja prinsessan rakkaudesta, kun taas Rodion Shchedrinin oopperamusiikista sovitetussa humoristisessa Katrillissa (Quadrille) tanssitaan maalaiskylän juhlissa neuvostoaikana. Sergei Prokofjevin Sellosonaatin runsaan tunnelmien kirjon välittämä tarina jää puolestaan kuulijan itsensä sanoitettavaksi.

Sellisti Sanna-Kaisa Ruoppa aloitti sello-opinnot 8-vuotiaana Imatran musiikkikoulussa. Sibelius-lukion ja Käpylän musiikkiopiston jälkeen opinnot jatkuivat Helsingin Konservatoriossa sekä Savonia- ammattikorkeakoulussa Kuopiossa. Opettajina ammattiopinnoissa Sanna-Kaisa Ruopalla on ollut Tuija Rantamäki, Seppo Laamanen ja Timo Törmä. Vuodesta 2002 alkaen Sanna-Kaisa Ruoppa on opettanut sellonsoittoa Ylä-Savon musiikkiopistossa Iisalmessa. Ruoppa musisoi aktiivisesti erilaisissa kokoonpanoissa. Sydäntä lähellä ovat myös laulu, teatteri, kirjallisuus ja viron kieli.

Iisalmelaislähtöinen pianisti Laura Pulkka valmistui musiikin maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemian pianokamarimusiikki ja lied -koulutuksesta syksyllä 2020. Aiemmin Laura on opiskellut Ylä-Savon musiikkiopistossa, Kuopion konservatoriossa sekä Savonia-ammattikorkeakoulussa, missä hän suoritti musiikkipedagogin tutkinnon. Lauran tärkeimpiä opettajia opintojen varrella ovat olleet Jaakko Untamala, Teppo Koivisto ja Ilmo Ranta. Hän esiintyy mieluiten lied- ja kamaripianistina, ja on toiminut tuntiopettajana Kuopion konservatoriossa ja Sibelius-Akatemian Kuopion yksikössä syksystä 2020 alkaen.

Kommentoi tapahtumaa (0)