event-293831 event-293831

E-tapahtumat

THE SCARLET LETTER - ATRA BILIS TEATRO - TALLENNE


Järjestäjä:Espoon Kaupunginteatteri
Paikka:Keikalla.fi-livestriimi
Osoite:Keikalla.fi
Pääsymaksu:6.5

Lähde:Lippu.fi

THE SCARLET LETTER - ATRA BILIS TEATRO - TALLENNE

Aiemmin uskonnolla tuotti sensuuria, nykyään järki hallitsee yhteiskuntamme puritaanista ajattelua. The Scarlett Letter käsittelee julkista tuomiota. Angelica Liddelin esitys pohjautuu Nathaniel Hawthornen romaaniin Tulipunainen kirjain, joka on yksi tunnetuimpia ja eniten luettuja yhdysvaltalaisen kirjallisuuden klassikkoja.

Vuonna 1850 ilmestynyt romaani sijoittuu 1600-luvun puritaaniseen Bostoniin, jossa nuori nainen nimeltä Hester Prynne on oikeuden edessä aviorikoksesta syytettynä. Hesterille on syntynyt lapsi mutta aviomiestä ei olla nähty vuosikausiin. Raamatun mukaan nainen on tehnyt syntiä ja tuottanut yhteisölleen häpeää. Hester tuomitaan kantamaan punaista Akirjainta vaatteissaan aviorikoksen merkkinä ja hänet karkotetaan yhteisöstä. Vuosia myöhemmin, syyllisyydentunnon ja rakkauden kiduttamana, pastori Arthur Dimmesdale tunnustaa isyytensä. Dimmesdale kuolee hetkeä myöhemmin ja paljastuu, että hänen ihoonsa, sydämen kohdalle, on veitsellä kaiverrettu kirjain A.

Angélica Liddell (s. 1966) on espanjalainen teatterintekijä, kirjoittaja ja esiintyvä taiteilija. Liddell opiskeli psykologiaa sekä teatteria ja perusti oman ryhmänsä Atra Bilis Teatro (suom. Mustan sapen teatteri) Madridissa vuonna 1993. Kehollisuus ja uskonnollinen symbolismi ovat keskeisiä ryhmän tuotannoissa. Liddellin teokset eivät pyri sovintoon, vaan koettelevat äärirajoja. Hänen teoksesnsa ovat samanaikaisesti poleemisia ja lyyrisiä.

Katsottavissa 1.-30.11.2022 osana EspoonTeatteriPlus-kanavan ohjelmistoa.

Kommentoi tapahtumaa (0)