event-339677 event-339677

Näyttelyt

Katri Lassila: Varjoja kivikaudelta


Järjestäjä:Ars Nova
Paikka:Ars Nova
Osoite:
Pääsymaksu:
Lähde:Museoliitto

Katri Lassila: Varjoja kivikaudelta

Varjoja kivikaudelta on taidenäyttely, joka esittelee Peuransarveen tallennetut tarinat -hankkeen aikana syntynyttä valokuvataidetta. Hankkeessa tutkittiin arkeologian ja taiteen keinoin 8000 vuotta vanhaa peuransarvesta kaiverrettua esinettä, joka löytyi Hämeenlinnan pohjoispuolelta Lepaanvirrasta vuonna 1952 jokiruoppauksen yhteydessä. Hankkeen keskiössä oli hypoteesi siitä, että esinettä on käytetty muinaisen varjoteatterin välineenä.

Näyttely koostuu analogisin valokuvin toteutetusta kokonaisuudesta, jossa uppoudutaan löytöpaikan tunnelmaan, esineen varjoihin sekä sen inspiroimiin maalauksiin. Analogisen valokuvan kokonaisuus näyttelyssä on toteutettu eri tekniikoin: hopeagelatiinivedoksin, syanotypiavedoksin ja polaroid-valokuvin. Alunperin mustavalkoiset valokuvat on sävytetty erilaisilla sävytteillä sekä esteettisistä syistä että maksimaalisen säilyvyyden takaamiseksi.

Katri Lassila (s. 1979) on valokuvataiteilija ja taiteen tohtori, joka väitteli vuonna 2023 Aalto-yliopiston Elokuvataiteen laitokselta aiheenaan maisemakuvan apokronia – ajan ulkopuolelle asettuva olemus. Hän on toiminut aktiivisesti taiteilijana 1990-luvun lopulta lähtien ja ollut mukana lukuisissa näyttelyissä kotimaassa ja ulkomailla.

Kommentoi tapahtumaa (0)