event-332037 event-332037

Teatteri ja ooppera

ERÄÄN ITSEMURHAN ANATOMIA


Järjestäjä:Tampereen Työväen Teatteri
Paikka:TTT Eino Salmelaisen näyttämö
Osoite:Hämeenpuisto 28-32
33200 Tampere
Pääsymaksu:32.0

Lähde:Lippu.fi

ERÄÄN ITSEMURHAN ANATOMIA

Alice Birch
ERÄÄN ITSEMURHAN ANATOMIA

Esitykset 11.4. ja 17.4. ja 24.4.2024 Eino Salmelaisen näyttämöllä

Kolme naista, kolme aikakautta. Yksi yhteinen tragedia.

Äiti, tytär, tyttärentytär. Kotiäiti, addikti, lääkäri. Kolmen naissukupolven tragediat kietoutuvat näyttämöllä jatkumoksi, jota on mahdotonta paeta. Naisten tahto kirjoittaa omat kohtalonsa uusiksi ei kuitenkaan sammu milloinkaan.

Palkitun näytelmäkirjailijan ja käsikirjoittajan Alice Birchin Erään itsemurhan anatomiaa on esitetty ja ylistetty ympäri maailmaa. Se on ainutlaatuinen näytelmä, jossa itsemurhan trauma kaikuu yli sukupolvien ja läpi aikojen.

Ohjaajat Sanna Silvennoinen ja Davide Giovanzana luovat omassa tulkinnassaan poeettisen maailman, jossa uniikki näytelmä herää henkiin musiikin, nukketeatterin ja fyysisen teatterin keinoin.

Tuotanto Teatteri Metamorfoosi, & (Espoon teatteri) ja Circo Aereo. Esitysvierailu on toteutettu Uudet klassikot – Nya klassiker -rahaston tuella. Rahaston ovat perustaneet yhdessä valtio ja neljä säätiötä: Suomen Kulttuurirahasto, Svenska kulturfonden, Alfred Kordelinin säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto. Esityksen suunnitteluvaiheessa hyödynnettiin TTT:n residenssiohjelmaa.

Näytelmäkirjailija Alice Birch
Käännös Reita Lounatvuori
Ohjaus Davide Giovanzana ja Sanna Silvennoinen
Käännöksen sovitus Mimmi Ahonen ja Sara Koiranen
Valosuunnittelu Juho Rahijärvi
Lavastus- ja pukusuunnittelu Mirkka Nyrhinen
Äänisuunnittelu Viljami Lehtonen
Säveltäjä Maija Ruuskanen
Nukketaiteilija Elina Sarno

Näyttelijät Samuli Nordberg, Eero Ojala, Pauliina Palo, Riina Tikkanen, Terhi Suorlahti, Roosa Söderholm, Senna Vodzogbe

Kommentoi tapahtumaa (0)