event-331205 event-331205

Musiikki, Lasten tapahtumat

Kari Ikonen & UMO Helsinki Jazz Orchestra


Järjestäjä:UMO Helsinki Jazz Orchestra
Paikka:Savoy-teatteri
Osoite:Kasarmikatu 46-48
00130 Helsinki
Pääsymaksu:min 27.0 € - max 32.0

Lähde:Lippu.fi

Kari Ikonen & UMO Helsinki Jazz Orchestra

Kari Ikonen & UMO Helsinki Jazz Orchestra – Tuhat ja yksi tarinaa
Kapellimestarina Mikko Hassinen


Suomen jazzmuusikoiden omaleimaisimpaan ääripäähän kuuluva pianisti-moogisti-säveltäjä Kari Ikonen konsertoi UMO Helsinki Jazz Orchestran solistina Savoy-teatterissa perjantaina 12. huhtikuuta.

Ikonen soittaa kaikkia soittimiaan: pianoa, Rhodes-sähköpianoa ja Moog-syntetisaattoria. Töihin pääsee myös Ikosen keksimä, kehittämä ja patentoima Maqiano-mikrovirityslaite, joka mahdollistaa mikrointervallien ja arabialaisten maqam-moodien soittamisen.

Konsertin ohjelmisto koostuu Ikosen sävellyksistä. Kantaesityksensä saa uusi teos, jossa Ikonen on käyttänyt Maqiano-mikrovirityslaitettaan. Luvassa on vivahteita arabimusiikista, mutta säveltäjän mukaan ”vielä enemmän syvennytään kaukaisempien elliptisten galaksien musiikkikulttuureiden mystisiin harmonioihin ja sävelasteikoihin” – eli luvassa on ikosmainen ja ehdottomasti uniikki ilta!

Konserttiohjelmaa täydennetään raikastetuilla versioilla Ikosen aiemmasta big band -sävellyksistä, joista osa on ensimmäistä kertaa UMO Helsinki Jazz Orchestran käsissä ja joista lähes kaikkia Ikonen itse soittaa nyt ensimmäistä kertaa livenä. Kapellimestarina toimii Mikko Hassinen.

– UMO pääsee laajentamaan sävelkirjoaan 12-säveljärjestelmän ulkopuolelle, mikrointervallien kiehtovaan maailmaan. Maqiano muuttaa pianon kuulokuvaa, mutta kyllä UMOkin tulee kuulostamaan todella erilaiselta, Kari Ikonen tunnelmoi.

Pianisti, moogisti ja säveltäjä Kari Ikonen (s. 1973) on mies mm. Karikko-yhtyeen, Kari Ikonen Trion ja Kari Ikonen Quartet Al-Qantaran takana. Ikonen palkittiin Jazz-Emmalla v. 2001 ja Suomen Jazzliiton arvostetulla Yrjö-palkinnolla v. 2013. Levytyksiä on viitisenkymmentä, joista 9 hänen omalla nimellään. Soittamisen ja sävellystyön ohella Ikonen toimii Oulun Musiikkijuhlien taiteellisena johtajana ja opettaa Sibelius-Akatemiassa. https://kariikonen.com/

UMO Helsinki Jazz Orchestra on jazzin ja rytmimusiikin saralla ammattimaisesti toimiva orkesteri, joka esiintyy vuosittain noin sadassa konsertissa ja tapahtumassa. Vuodesta 1975 alkaen UMO Helsinki on julkaissut yli 60 albumia ja esiintynyt kotimaisten huippunimien lisäksi kansainvälisten jazztähtien kanssa. Orkesterin ohjelmisto ulottuu aina jazzista souliin ja klassiseen musiikkiin, yhdistäen yllätyksellisesti uutta ja vanhaa. www.umohelsinki.fi

”Kari Ikonen on kansainvälinen etsijä, kokeilija ja tutkija, joka karttaa kaikenlaisia tekemisiään kahlitsevia sääntöjä.”
– Helsingin Sanomat, Harri Uusitorppa

”Kari Ikonen is quite an original in today’s jazz panorama.” – New York City Jazz Record

https://youtu.be/MeTS_Mf1qbs?si=ubxcSv-N1NrFjkTV
https://youtu.be/uUyITDarN5Q?si=6nmQdhcgyoJAWuT6

Kesto 2 h sis. väliajan.

Permanto K18 anniskelualue. Parveke S, ei anniskelua

Tuotanto UMO Helsinki Jazz Orchestra
https://umohelsinki.fi

Kuva: Maarit Kytöharju

Savoy-teatterin asiakkaille majoitukset Hotel Havenissa -30 % alennuksella päivän joustavasta hinnasta.
ETUKOODI: PROSAVOY
Varaa majoitus tästä

Kommentoi tapahtumaa (0)