event-330685 event-330685

Teatteri ja ooppera

Kuninkaan puhe


Järjestäjä:Lahden kaupunginteatteri
Paikka:Juhani-näyttämö, Kirkkokatu 14
Osoite:Kirkkokatu 14
15140 Lahti
Pääsymaksu:min 34.0 € - max 39.0

Lähde:Lippu.fi

Kuninkaan puhe

Luota omaan ääneesi

Eurooppa liikehtii levottomasti ja Englannissa tarvitaan vanhenevalle Yrjö V:lle manttelinperijä. Ensimmäisenä kruununperimisjärjestyksessä on David, joka kuitenkin haluaa naida edelleen naimisissa olevan amerikkalaisnaisen, Wallis Simpsonin, puhumattakaan siitä, että hän flirttailee avoimesti natsien kanssa.
Sitten on myös nuorempi veli Bertie, mutta tätä vaivaa vakava änkytys. Ei kai hän voi ottaa vastuuta kokonaisesta imperiumista, kun ei saa edes yksinkertaista tervehdystä suustaan?
Kulisseissa Bertien vaimo Elisabeth on kuitenkin junaillut miehensä puheterapeutin pakeille: Lionel Logue tulee kiistatta hyvin suosituksin, mutta onko hänen epäortodoksiset menetelmänsä kerta kaikkiaan liikaa - vaikka vaakakupissa olisi kokonaisen kansakunnan tulevaisuus?
Kuninkaan puhe perustuu tositapahtumiin ja on lämminhenkinen kertomus kahden miehen epätodennäköisestä ystävyydestä, vastuusta ja vastuuttomuudesta ja siitä, onko tärkeämpää se mitä sanotaan vai miten se sanotaan?
Pääosissa nähdään Teemu Palosaari ja Tapani Kalliomäki. Elokuva palkittiin aikoinaan neljällä Oscarilla (mm. paras elokuva ja käsikirjoitus) ja menestysnäytelmää on esitetty ympäri maailmaa.

ENSI-ILTA 27.1.2024 SUURELLA NÄYTTÄMÖLLÄ

OHJAUS Tommi Kainulainen
LAVASTUS Milja Aho
PUKUSUUNNITTELU Riikka Aurasmaa
VALOSUUNNITTELU Harri Peltonen
ÄÄNISUUNNITTELU Jukka Vierimaa
KOREOGRAFIA Saara-Elina Partanen
NAAMIOINNINSUUNNITTELU Kati Keronen
ROOLEISSA Jori Halttunen, Laura Huhtamaa, Mikko Jurkka, Tapani Kalliomäki, Joni Leponiemi (vier.), Olli Paakkanen (vier.), Teemu Palosaari, Saara-Elina Partanen (vier.), Krista Putkonen-Örn (vier.) ja Aki Raiskio sekä Eerik Kuronen (vier.)

Kommentoi tapahtumaa (0)