event-331824 event-331824

Musiikki, Lasten tapahtumat

Micke Björklöf & Blue Strip - 30v. Colors Of Jealousy Tour


Järjestäjä:Micke Björklöf & Blue Strip
Paikka:Hyvinkääsali
Osoite:Kauppatori 1
05800 Hyvinkää
Pääsymaksu:24.5

Lähde:Lippu.fi

Micke Björklöf & Blue Strip - 30v. Colors Of Jealousy Tour

Micke Björklöf & Blue Strip - ”Colors Of Jealousy” 30v. juhlakiertue

Palkittu Micke Björklöf & Blue Strip on yksi kansainvälisesti menestyneimmistä kotimaisista blues/bluesrock yhtyeistä. Björklöf on kokoonpanoineen esiintynyt lähes 20:ssä maassa. Tinkimätön oman polkunsa kulkija on vuosien mittaan raivannut tietää kohti alan kansainvälistä kärkeä. Kesäkuussa julkaistiin bändin uusi pitkäsoitto ”Colors Of Jealousy” joka on järjestyksessä kokoonpanon seitsemäs studioalbumi ja samalla 30v. juhlajulkaisu.

Talven ja kevään aikana yhtye toteuttaa sarjan juhlakonsertteja ympäri Suomea. Luvassa on mielenkiintoinen kattaus bändin uran tuotannosta jossa keskiössä on uuden albumin materiaali.

”Colors Of Jealousy” albumi on ollut todellinen arvostelu menestys ja kerännyt radiosoittoa maailmanlaajuisesti. Albumi nousi Brittein saarilla IBBA Radiolistan sijalle 1. heinäkuussa ja hätyytteli kärkisijoja myös Yhdysvalloissa Roots Music Report listalla sekä Australiassa ABARAC listalla. Musiikillisesti bändi on pyrkinyt aina mielenkiintoiseen ja monipuoliseen ilmaisuun, ottaen vaikutteita genre rajoista välittämättä bluesin pysyessä kuitenkin aina johtotähtenä. Energisenä livebändinä tunnettu Micke Björklöf & Blue Strip vie kuulijansa mielenkiintoiselle musiikilliselle matkalle josta ei vauhtia ja vaarallisia tilanteita puutu. Läsnä ovat niin New Orleansin kuumat rytmit kuin syvän Mississippi deltan blues. Levy levyltä bändi on pyrkinyt uusiutumaan musiikillisesti ja luomaan nahkansa tavalla tai toisella.

“Hyvillä biiseillä, vahvalla solistilla ja maailmanluokan kitaristilla siunattu bändi pyrkii systemaattisesti ulos kliseistä. Lisäksi heitetään sekaan vielä artistin oma, persoonallinen mauste. Juuri näin Micke Björklöf sinisen saran kyntäjineen toimii – he vievät suomalaista bluesrockia eteenpäin olemalla yksi kiinnostavimmista ja kansainvälisimmistä bändeistämme” – Esa Kuloniemi, Bluesministeri

Bändi on keikkaillut Suomen lisäksi ahkerasti myös ulkomailla, yhtye on esiintynyt Keski- Euroopan keikkalavojen lisäksi mm. maailman pohjoisimmalla blues-festivaalilla Huippuvuorilla sekä Japanissa. Kolme edellistä studioalbumia on tehty yhteistyössä kansainvälisten tuottajien kanssa. Äänityssessioita on ollut Lontoossa, New Orleansissa ja Walesissa, legendaarisella Rockfield studiolla. 2015 ilmestyneen viimeisimmän, Ain’t Bad Yet studioalbumin tuotti Grammy-palkittu John Porter, joka on työskennellyt yhdessä mm.Buddy Guyn, B.B.Kingin, Taj Mahalin, Keb Mon ja Santanan kanssa. Bändin 2018 julkaistu, saksassa taltioitu livealbumi ”Twentyfive Live At Blues Baltica" oli todellinen arvostelumenestys niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

Micke Björklöf & Blue Strip on palkittu Finnish Blues Awards gaalassa kahdesti, vuoden yhtyeenä ja parhaan kappaleen tekijänä. Radio Suomen Bluesministeri-ohjelman vuosiäänestyksen ”Vuoden paras blues-levy” tittelin yhtye on voittanut useamman kerran.

Micke Björklöf & Blue Strip
-Micke Björklöf: laulu, huuliharppu, kitara
-Lefty Leppänen: sähkö- ja resonaattori kitara, taustalaulu
-Teemu Vuorela: rummut
-Seppo Nuolikoski: basso, taustalaulu
-Timo Roiko-Jokela: perkussiot, malletkat

Kommentoi tapahtumaa (0)