event-343857 event-343857

Tanssi, Muut

Spring Roll -festivaali: Camille Auer: Ruff Knowledge


Järjestäjä:Ehkä-tuotanto
Paikka:Nykytaidetila Kutomo
Osoite:Kalajastajankatu 1 B
20100 Turku
Pääsymaksu:min 5 € - max 25

Lähde:Tapahtumainfo

Spring Roll -festivaali: Camille Auer: Ruff Knowledge

Spring Roll: Camille Auer: Ruff Knowledge

Esitys Nykytaidetila Kutomolla osana Spring Roll -festivaalin ohjelmaa
la 20.4. klo 19

Liput: 5–25 €
Osta lippuja

Esitykseen myydään lippuja viidessä eri hintaluokassa, joista voi valita itselleen sopivimman hinnan. Lippukategoriat: 25 €, 20 €, 15 €, 10 € ja 5 € (PWYC).

Katso koko Spring Roll -festivaalin ohjelmisto täältä. 

Ruff Knowledge on esitys suokukoista sekä sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuudesta luonnossa.

Homoseksuaalinen käytös ja sukupuolen moninaisuus ovat luonnossa yleisiä ilmiöitä, jotka eivät saa lainkaan näkyvyyttä luontomedioissa. Suokukko (Calidris Pugnax, engl.Ruff) on lajina kenties moninaisin luonnonvarainen selkärankainen. Soidinaikaan koiraspukuiset linnut ovat kaikki keskenään eri näköisiä. Sen lisäksi osa niin kutsutuista koiraista näyttää niin kutsutuilta naarailta. Kaikki erilaiset suokukot harrastavat seksiä keskenään. Siitä huolimatta linnut yleisesti jaetaan kahteen sukupuoleen, ja niiden käyttäytymisen motiiviksi oletetaan heteroseksuaalinen lisääntyminen.

Ihmisillä on luontoa havainnoidessa taipumus tehdä kehäpäätelmä: luontohavaintoja tulkitaan oman arvomaailman kautta, ja tätä arvolatautunutta versiota luonnosta taas käytetään omien arvojen perustelemiseen ”luonnollisina”.

Ruff Knowledge kysyy, miten tiedämme linnuista? Voimmeko tietää jotain siitä, millaista on olla lintu? Muuttaisiko se tieto suhdettamme lintuihin ja maailmaan? Mitä ihmisessä tapahtuu lintuja tarkkaillessa? Entä linnuissa?

Teksti, video, ääni ja esiintyminen: Camille Auer
Dramaturgia: Emil Santtu Uuttu
Esiintymisasu: Johanna Porola
Kuvausassistentti: Nea Alasaari
Taiteellinen dialogi: Teo Ala-Ruona
Lintudialogi: Elliot Lundegård ja Helinä Ääri
Tuotanto: Baltic Circle, Kanneltalo ja Camille Auer
Vierailun tuotanto: Ehkä-tuotanto ja Camille Auer
Residenssit: Bioart Society/Ars Bioarctica (Kilpisjärvi), Ehkä-tuotanto/Nykytaidetila Kutomo (Turku), Mad House Helsinki (Helsinki) ja Pro Artibus (Tammisaari)
Tukijat: Suomen Kulttuurirahasto ja Taiteen edistämiskeskus
Kiitos: Turun museokeskus, Minna ja Seppo
Ensi-ilta: 22.11.2023 Baltic Circle/Kanneltalo, Helsinki
Kesto: noin 80 min, ei väliaikaa
Kieli: englanti
Genre: esitystaide
Genren tarkennus: luennon, ääniteoksen, performanssin ja videoteoksen yhdistelmä
Kuvat: Tani Simberg

Camille Auer on monialainen taiteilija ja kirjoittaja. Tällä hetkellä hän tutkii lintujen tarkkailun fenomenologiaa sekä cis- ja heteronormien vaikutusta lintuja koskevan tiedon tuottamisessa. Hän näkee esimerkiksi liikkuvan kuvan, äänen ja esityksen keinoilla tapahtuvan toiminnan teoreettisen ajattelun muotoina siinä missä tekstinkin. Auerin tuotantoa yhdistää toiseuden ja toiseuttamisen tutkiminen suhteessa itseen posthumanistisesta trans- ja queer-näkökulmasta.

Festivaalilla noudatetaan Ehkä-tuotannon turvallisemman tilan ohjeistusta. Valitettavasti Nykytaidetila Kutomon tilat eivät ole esteettömät. Rakennuksessa on portaita, eikä siellä ole esteetöntä wc-tilaa.

Kommentoi tapahtumaa (0)