event-344160 event-344160

Teatteri ja ooppera

Punaisin ruusu puhkeaa kukkaan


Järjestäjä:Oulun teatteri
Paikka:Oulun teatteri, Pieni näyttämö
Osoite:Kaarlenväylä 2
90015 Oulu
Pääsymaksu:34.0

Lähde:Lippu.fi

Punaisin ruusu puhkeaa kukkaan

Liv Strömquist – Ona Korpiranta
Punaisin ruusu puhkeaa kukkaan
Komedia rakkauden syvimmän olemuksen etsimisestä

Voimakkaan visuaalinen komedia rakkaudesta, sitoutumiskammosta ja onnettoman rakkauden yli pääsemisestä. Punaisin ruusu puhkeaa kukkaan perustuu Liv Strömquistin samannimiseen sarjakuvaan vuodelta 2019.

Kun Liv Strömquistin poikaystävä yhtäkkiä jättää hänet, alkaa sarjakuvataiteilija selvittää, miksi romanttiset suhteet eivät nykyään enää toimi. Hän saa apua muun muassa filosofi Byung-Chul Hanilta, sosiologian professori Eva Illouzilta, psykoanalyytikko Lou Andreas Salomélta ja teologi-filosofi Sören Kierkegaardilta.

Esitys tarkastelee myöhäiskapitalistisen ajan romantiikkaa ja rakkautta tutkimuksellisella ja humoristisella otteella käyttäen apunaan tieteellisiä teorioita sekä historiallisia ja populaarikulttuurin henkilöitä Leonardo DiCapriosta Antiikin filosofeihin.

Ona Korpirannan ohjaus ja dramatisointi tuo sarjakuvan ja universaalin aiheen, eli rakkauden, näyttämölle raikkaalla tavalla. Punaisin ruusu puhkeaa kukkaan ei anna vastauksia, vaan tarjoaa näkökulmia. Tämä on esitys kaikille tunteville ihmisille. Kyseessä on Suomen kantaesitys Liv Strömquistin sarjakuvasta.

Ona Korpiranta, ohjaaja
Ona Korpiranta (s. 1993) on helsinkiläissyntyinen ohjaaja ja näytelmäkirjailija, jonka sydäntä lähellä ovat uudet näytelmät ja moderni draama. Teatteritaiteen maisteriksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta vuonna 2021 valmistunut Korpiranta on ohjannut ja kirjoittanut Q-teatteriin näytelmän Sinä päivänä kun Luoja teki isän ja ohjannut Turun kaupunginteatteriin näytelmän Solaris. Punaisin ruusu puhkeaa kukkaan on hänen ensimmäinen ohjauksensa Oulun teatteriin.

Ensi-ilta pe 1.3.2024
Pieni näyttämö
Kesto noin 2 tuntia 20 minuuttia sisältäen väliajan
Liput 34 € peruslippu / 29 € eläkeläislippu / 20 € alennuslippu
Ikäsuositus 12 vuotta

Alkuperäissarjakuva: Liv Strömquist
Ohjaus ja sovitus: Ona Korpiranta
Lavastus: Kalle Nurminen
Pukusuunnittelu: Onerva Luoma
Valosuunnittelu: Olivia Pohjola
Äänisuunnittelu: Antti Kainulainen
Maskeeraus- ja kampaussuunnittelu: Eija Juutistenaho

ROOLEISSA
Annika Aapalahti
Heli Haapalainen
Jaana Kahra
Mirjami Kukkola
Sami Lalou
Aki Pelkonen
Janne Raudaskoski
Anne Syysmaa

Kommentoi tapahtumaa (0)