event-157163 event-157163

Lasten tapahtumat

INTERAKTIIVISET PICCOLO-KONSERTIT SUOMESSA


Järjestäjä:Interaktiiviset Piccolo-konsertit Suomessa
Paikka:G18 Konserttisali
Osoite:Yrjönkatu 18
00120 Helsinki
Pääsymaksu:29

Lähde:Lippu.fi

INTERAKTIIVISET PICCOLO-KONSERTIT SUOMESSA

"INTERAKTIVISET PICCOLO-KONSERTIT SUOMESSA" – LASTENKONSERTTISARJAN OHJELMA  2015 — 2019
2 KONSERTTIA KUUKAUDESSA VENÄJÄN KIELELLÄ


Mariinski-teatterin taiteilijat vierailevat Helsingissä kerran kuussa ja konsertoivat kaksi kertaa päivässä
Vanhemmat voivat osallistua lapsen kanssa. Kukin tilaisuus kestää n. 45 minuuttia.

OSOITE: Sali G18, Yrjönkatu 18, 00120 Helsinki

AIKATAULU 2016 - 2017

25.09.2016 «Kohtaamme syksyn venäläisten kansansoittimien kanssa»
16.10.2016 «Harppu ja viola da gamba. Erään prinssin tarina».
20.11.2016 «Huilun, piccolohuilun ja niiden muinaisen sisaren seikkailut»
11.12.2016 «Pikkuprinssi» Saint-Exupéry (sarjasta Hiekkasatujen musiikkia)
15.01.2017 «Kuningatar Viulu Pjotr Tšaikovskin musiikissa»
05.02.2017 «Napolilainen duetto. Mandoliini ja kitara. Lumikki ja Pinoccio kohtaavat»
05.03.2017 «Balalaikka, kontrabassobalalaikka, domra ja harmonikka. Mikä ihmeen kvartetti»
02.04.2017 «Gusli (kantele), saratovinharmonikka, okarino, žaleika (klaneetti), paimenhuilu ja balalaikka paljastavat salaisuutensa»
07.05.2017 «Prinsessa Ruusunen» (sarjasta Hiekkasatujen musiikkia)

Huom! Tarkistakaa aikataulu nettisivulta www.antonenpalvelu.com

Tapahtumapaikat: Pietari, Moskova, Helsinki ja Tampere

Kaikki konsertit juontaa Olga Pikkolo Mariinskin teatterista! Hän johtaa nimeään kantavaa lasten musiikkikasvatustapahtumaa ja on musiikkitieteilijä ja kansainvälisen musiikkipsykologijärjestön jäsen. "PICCOLO MARIINSKISSA"  - on vuoden pituinen interaktiivisten konserttien ja pajojen sarja, jonka tarkoitus on avata lapsille polkua konserttisaleihin, edistää monipuolisen, luovan ja harmonisen persoonallisuuden muotoutumista. Tilaisuuksien vetäjänä toimii musiikintutkija ja musiikkipsykologi Olga Pikkolo. Helpossa, leikinomaisessa muodossa lapset tutustuvat soittimiin ja niiden salaisuuksiin ja kuuntelevat katkelmia musiikin klassikoista. Pikkukuulijat ja katsojat voivat myös itse nousta lavalle yhdessä Mariinskin orkesterin kanssa, tanssia ja kokeilla soittamista eri instrumenteilla. Vanhemmat voivat osallistua lapsen kanssa. Kukin tilaisuus kestää n. 45 minuuttia.

HIEKKASATUMUSIIKKIA on sarja interaktiivisia satuja, joissa sovelletaan multimediaa, elävää musikaalista improvisaatiota, näyttelijän ääntä ja hiekasta tehtäviä taideteoksia (”hiekka-animaatio”). Elävä hiekkakuva syntyy nuorten katsojien silmien edessä ja musiikki luo aivan erityisen, lämpimän ja luottavaisen tunnelman. Lapset vanhempineen ovat tervetulleita.

Kokemukset Piccolo-konserttien ja pajojen sarja aloitettiin Pietarissa vuonna 1999 ja se jatkuu kaupungin kuudessa konserttitalossa. Teatteri järjestää myös vierailuja lasten keskuksiin ja päiväkoteihin.Sana piccolo on italiaa ja tarkoittaa pientä. Interaktiiviset konserttipajat on tarkoitettu 2,5 – 10-vuotiaille kuuntelijoille. Tilaisuudet juontaa musiikkitieteilijä, musiikkipsykologian ja musiikkiterapian yhdistyksen jäsen Olga Pikkolo. Konserteissa esiintyvät Pietarin huippumuusikot.

-Ainutlaatuiset tapahtumat
Piccolo-sarjan satukonsertit ovat kamarikonsertteja, joihin otetaan vain 30 lasta vanhempineen. Lapset eläytyvät interaktiivisiin satukonsertteihin ja avustavat omin sanoin ja liikeimprovisaatioin Olga Pikkoloa juontamaan konserttia, soittavat soittimia ja muuntuvat artisteiksi. Konsertteihin liittyviin työpajoihin lapset tulevat omien kansioidensa kanssa, heille annetaan ohjelmalehtiset ja sanastot, he tekevät kotitehtäviä ja saavat musiikillisia arvosanoja. Piccolo-konserttien sarja koostuu 40 konsertista ja se on tarkoitettu 3-vuotiaille. Tilaisuudet etenevät aina jatkona edellisestä, joten lasten vanhempien kannattaa sitoutua lapsen läsnäoloon kaikissa tai melkein kaikissa tilaisuuksissa.

-Menetelmät
Interaktiiviset Piccolo-konsertit perustuvat Karl Orffin, Emile Jaques-Dalcrozen ja Maria Montessorin pedagogisiin periaatteisiin. Satukonserteissa sovelletaan joitakin musiikkiterapian elementtejä.

TERVETULOA!

JÄRJESTÄJÄ SUOMESSA:

ANTONEN PALVELU
Puistokatu 8 A 4, 10300 Raasepori FINLAND
Тel: +358 (0)44 0588703, E-mail: antonen.palvelu@gmail.com


Kommentoi tapahtumaa (0)