event-330158 event-330158

Teatteri ja ooppera

Ihmemaa Oz


Järjestäjä:Oulun teatteri
Paikka:Oulun teatteri, Suuri näyttämö
Osoite:Kaarlenväylä 2
90015 Oulu
Pääsymaksu:min 20.0 € - max 34.0

Lähde:Lippu.fi

Ihmemaa Oz

L. Frank Baum
Ihmemaa Oz
Värikäs seikkailu koko perheelle

”Minulla on tunne, että me ei olla enää kotona. Me taidetaan olla sateenkaaren tuolla puolen.”

Pyörremyrsky tempaisee tavallisen tytön arkiaskareistaan ja lennättää hänet Ozin ihmemaahan. Maan asukkaat pitävät Dorothya pelastajanaan ja voimakkaana noitana, mutta tytön ainoa toive on palata kotiin. Ihmemaa Oz kertoo Dorothy-tytön matkasta Smaragdikaupungin viisaan ja mahtavan Oz-velhon luokse pyytämään apua kotimatkaansa varten. Matkan varrella tytön mukaan liittyvät Linnunpelätin, Peltimetsuri ja Leijona, joilla kaikilla on oma toiveensa Ozin velholle. Smaragdikaupunkiin saapuessa kaikki ei kuitenkaan ole sitä, miltä näyttää ja vaikein on vielä edessä

Seikkailussa koetaan vaarallisia tilanteita ja ihmeellisiä sattumuksia, mutta mukana on viisautta, rakkautta ja rohkeutta, joiden avulla kiperimmätkin vaikeudet selätetään. Onneksi ilkeiden noitien lisäksi Ozin valtakunnassa on myös hyviä noitia ja ystävällisiä asukkaita, jotka auttavat matkalaisia heidän koettelemuksissaan.

Billy Elliotin ja Taikahuilun ohjannut Heta Haanperä luo koko perheelle satuklassikon perinteisen teatterikerronnan keinoin. Luvassa on värikäs mielikuvitusmatka yllätyksellisten näyttämökuvien ja roolihahmojen seurassa. Tekijöiden ajatuksena on saattaa näyttämölle seikkailu, joka kannustaa lapsia leikkimisen ja tarinalle heittäytymisen maailmaan. Sankaruus tämän satukirjan näyttämösovituksessa ei ole itsestään selvää, vaan Ozin tarinassa heikkoudet voivatkin kääntyä voitokkuudeksi.

"Jos kävelemme tarpeeksi kauas, tulemme varmasti jossain vaiheessa jonnekin."

Kesto varmistuu ensi-iltaviikolla.

Kommentoi tapahtumaa (0)