event-349993 event-349993

Näyttelyt

Keskustelu: Diagnoosi ja Yhteiskunta


Järjestäjä:Suomen valokuvataiteen museo
Paikka:Suomen valokuvataiteen museo
Osoite:Helsinki
Pääsymaksu:
Lähde:Museoliitto

Keskustelu: Diagnoosi ja Yhteiskunta

Kymmenen vuoden iän saavuttaneen Poliittisen valokuvan festivaalin teemana on tällä kertaa diagnoosi. Näyttelyn kaikki teokset käsittelevät tavalla tai toisella yhteiskunnan yksilöille asettamia — tai jopa langettamia — diagnooseja, sekä näiden diagnoosien kollektiivista vastustamista. Näyttely kutsuu katsojansa pohtimaan, onko diagnoosin ja tervehdyttämisen tarpeessa yksilön sijasta ”sairas” yhteiskunta.

Keskustelemassa aiheesta ovat taiteilija Alex Andra Rekola, kirjoittaja Sonja Blom ja filosofi Joonas S. Martikainen. Keskustelun moderaattorina toimii Valokuvataiteen museon kuraattori Päiviö Maurice Omwami.

Vapaa pääsy.

Keskustelu on osa Poliittisen valokuvan festivaalin ohjelmistoa. Tapahtuma on ilmainen ja sen kielenä on suomi. Saapumis- ja saavutettavuustiedot löydät täältä: https://www.valokuvataiteenmuseo.fi/fi/tule-ja-koe/saavutettavuus

Alex Andra Rekola on helsinkiläinen taiteilija, kirjoittaja ja aktivisti, joka on keskittynyt toiminnassaan musiikkiin, kulttuuriin, sukupuoleen ja politiikkaan. Hän on julkaissut runsaasti musiikkia, tehnyt spoken word -performansseja ja ollut mukana useissa monitaiteellisissa projekteissa taiteilijanimellä Pink-187. Parhaillaan hänen teoksensa "HRT Gave Me Wings" on esillä "The New Subject. Mutating Rights and Conditions of Living Bodies" -näyttelyssä helsinkiläisessä Oksasenkatu 11 galleriassa.

Sonja Blom on Helsingissä asuva kirjoittaja, neurotieteilijä ja filosofi. Teksteissään hän on tutkinut esimerkiksi kehollisuutta, kipua, tiedettä sekä muunlajisia.

Joonas S. Martikainen tutkii filosofian keinoin merkityksellistä yhteiskunnallisen toimijuuden kokemusta ja sen menettämistä. Hän työskentelee Helsingin yliopistossa osana HARMAA: Epäsuora filosofia vastarinnan muotona -työryhmää, joka yhdistää taiteellista ja filosofista ilmaisua tehdäkseen tilaa vapaammille vuorovaikutuksen ja ajattelun muodoille ”totuudenjälkeisessä” ajassa.

Kommentoi tapahtumaa (0)