event-346527 event-346527

Musiikki

Valo


Järjestäjä:Soma Ensemble
Paikka:Karjasillan kirkko
Osoite:Nokelantie 39
90150 OULU Liminka
Pääsymaksu:min 12.5 € - max 22.5

Lähde:Netticket

Valo

Soma Ensemble konsertoi Oulun Karjasillan kirkossa perjantaina 26. huhtikuuta klo 19.00.
Luvassa on todellinen erityistapaus: konsertissa kuullaan englantilaisen nykysäveltäjä James Whitbournin (s. 1963) meditatiivisen tunnelmalliset teokset Requiem Canticorum (2011) sekä Son of God Mass (2000). Teoksia ei tiettävästi ole koskaan aikaisemmin esitetty Oulussa, eikä konserttimainintoja ole löytynyt myöskään koko Suomesta.

Lippu 22,50 €
Eläkeläinen, Opiskelija, Varusmies 12,50 €

Kesto 1h

Son of God ja Requiem Canticorum on sävelletty sekakuorolle, saksofonille ja uruille. Soma Ensemble esittää teokset yhdessä oululaisten muusikoiden, Hanna Kamsulan sekä Miikka Lehtoahon, kanssa.

Whitbournin musiikki on elokuvallista ja maalailevaa, melodista ja harmonisen kaunista. Saksofonin ja urkujen vuorottelu ja osin vapaaksi kirjoitetut rytmikuviot ja juoksutukset luovat mielleyhtymiä jazziin. Useissa osissa kuoro ja urut punovat saksofonisoolon alle pehmeästi soljuvaa äänimattoa.

Konsertin harjoittaa ja johtaa Soma Ensemblen taiteellinen johtaja Elina Kärki, joka löysi konsertissa kuultavat teokset onnekkaan sattuman seurauksena: ”Olen toisinaan huonouninen ja minulla tapana nukuttaa itseäni kuuntelemalla Spotifystä kuoromusiikkia. Eräänä yönä kävi päinvastoin. Havahduin hereille pää täynnä huutomerkkejä ja kysymyksiä: "Mahtavaa musiikkia! Mitä tämä on? Kuulokkeissa soi Whitbournin messun Gloria. Tiesin heti, että tämän teoksen haluan tuoda Ouluun.”

Soma Ensemble järjestää konsertin yhteistyössä Karjasillan seurakunnan kanssa.

Soma Ensemble on Sulasol-jäsenkuoro.

Kommentoi tapahtumaa (0)