event-349426 event-349426

Teatteri ja ooppera

A.K.A. (Toiselta nimeltään)


Järjestäjä:Teatteri Jurkka
Paikka:Teatteri Jurkka
Osoite:Vironkatu 7
00170 Helsinki
Pääsymaksu:17.6

Lähde:Lippu.fi

A.K.A. (Toiselta nimeltään)

A.K.A. (Toiselta nimeltään)
Suomen kantaesitys 28.9.2024

A.K.A. (Toiselta nimeltään) on vimmainen nuoren miehen monologi. Se on rakkaustarina, joka käsittelee tarkasti ja yllättävästi syrjäytymistä, rasismia ja rakenteellista ulossulkemista.

Carlos (16) ja Claudia (15) tapaavat internetissä. Carlos on adoptoitu ulkomailta lapsena. Claudia kuuluu kantaväestöön. Mutta sillä ei ole nuorille merkitystä. He rakastavat toisiaan.

Vaan yhtäkkiä kaikki järkkyy: Claudian perhe tekee Carlosista rikosilmoituksen.Nuorukainen joutuu oikeuteen ja kohtaamaan taustansa: oikeudessa hän onkin Ibrahim, aikuinen, jota syytetään alaikäisen raiskauksesta.

Argentiinalaisen Daniel J. Meyerin näytelmä käsittelee vaikeita teemoja kevyesti ja syvällisesti. Se kysyy: kuka päättää keitä me olemme? Me itse vai muut ihmiset?

Carlosin roolissa nähdään Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta näyttelijäksi valmistuva Carlos Orjuela, joka on suomalaisen ja kolumbialaisen kulttuurin kasvatti. Monologi on osa Suomen Kulttuurirahaston Maailma näyttämölle -hanketta ja se on yhteistuotanto Lappeenrannan kaupunginteatterin kanssa.

Kirjoittanut: Daniel. J. Meyer
Suomentanut: Lumi Eronen
Ohjannut: Tuomas Parkkinen
Näyttämöllä: Carlos Orjuela
Skenografia: Mimmi Reisman
Valosuunnittelu: Saku Kaukiainen

Kommentoi tapahtumaa (0)