event-324802 event-324802

Näyttelyt

Aboa Vetus – vanha Turku


Järjestäjä:Aboa Vetus
Paikka:Aboa Vetus
Osoite:Turku
Pääsymaksu:
Lähde:Museoliitto

Aboa Vetus – vanha Turku

Suomen ainoa arkeologinen museo syntyi laajojen kaupunkiarkeologisten kaivausten tuloksena 1990-luvulla. Esiin kaivettu 600 vuotta vanha raunioalue konservoitiin paikalleen kaikkien koettavaksi.

Aboa Vetuksessa voi tutustua kuuden keskiaikaisen kivitalon raunioihin ja kulkea vanhaa Luostarin jokikatua pitkin. Säilyneet rakenteet ja arkeologiset löydöt sisältävät paljon tietoa museoalueen menneisyydestä ja paikalla eläneistä ihmisistä satojen vuosien ajalta. Museo tekee yhä arkeologista tutkimusta alueellaan.

Luostarikorttelin komeissa kivitaloissa asui keskiajalla vauraita kauppiaita. Turku oli silloin Ruotsin toiseksi suurin kaupunki ja merkittävä kaupankäynnin, kirkollisen elämän ja hallinnon keskus.

Museossa on paljon tutkittavaa kaikenikäisille. Menneeseen voi eläytyä itse kokeillen, pelaten tai leikkien. Kirjoita vahataululle, pyöritä suristinluuta tai leiki kauppiaan taloa esittävällä nukkekodilla!

Luutarhassa voi tunnistaa luita ja tutustua eläinten historiaan. Löydätkö näyttelystä lankakerällä leikkivän kissan? Näyttely kertoo myös arkeologin työstä ja siitä, miten tieto menneisyydestä syntyy.

Kommentoi tapahtumaa (0)