man in red and white floral shirt standing on stageKesätapahtumat Suomessa

Kesä on monien mielestä paras vuodenaika Suomessa ja se näkyy myös tapahtuma-alalla. Suomen kesä on melko lyhyt, joten tapahtumien osalta siitä otetaan kaikki irti ilman taukoja. Maa on suorastaan pullollaan kesätapahtumia, joita riittää kaikkiin makuihin, pidit sitten musiikista, urheilusta tai vaikkapa yleisesti bilettämisestä.

Tässä artikkelissa esittelemme Suomen kesän erityyppisiä tapahtumia monipuolisesti. Tapahtumia on tarjolla eri puolella Suomea, joten löytääksesi haluamasi kaltaisen tapahtuman, ei pitkää matkustamista välttämättä tarvita.

Teatteri

Suomessa teatterilla on pitkät perinteet ja kesäisin lukuisissa Suomen kaupungeissa avataan kesäteatteri, jossa katsojat pääsevät ulkoilmassa nauttimaan teatteriviihteestä. Näytösten aiheita on laidasta laitaan, suomalaisista klassikkoteoksista ulkomaisten elokuvien sovituksiin ja täysin alkuperäisistä käsikirjoituksista tv-sarjojen sovituksiin. Suurimmat teatterifanit voivat yksittäisten lippujen sijaan hankkia itselleen kausikortin, jotta mikään kesän näytännöistä ei jää väliin.

Kesäteatterin lisäksi myös perinteiset teatterit ovat kesäisinkin auki, eli jos ulkoilmateatteri ei miellytä, on vaihtoehtona viihtyä myös sisätilojen teatterissa syksyn, talven ja kevään tavoin.

Musiikkifestivaalit

Myös musiikkifestivaalien osalta kesä on kulta-aikaa. Kesän jokaisena viikonloppuna Suomessa järjestetään musiikkifestivaaleja, eli innostuneimmilla ei ole tekemisen puutetta viikonloppuisin. Suomen suurimpia musiikkifestivaaleja ovat muun muassa Turun Ruisrock,Oulun QStock ja Tampereen Blockfest.

Erityisen suosittu festivaaliviikonloppu on juhannusviikonloppu, jonka aikana perinteisesti festivaaleja järjestetään useammassa eri paikassa. Festivaaleissa esiintyy Suomen tunnetuimpia ja suosituimpia artisteja, sekä myös kansainvälisiä vieraita aivan maailman megatähtiä myöten.

Hektisessä festariaikataulussa saattaa voimat mennä innokkaimmaltakin fanilta, eli välillä on hyvä rauhoittua kotona rauhallisemman harrastuksen parissa ja avata esimerkiksi suoratoistopalvelu elokuvan katsomisen merkeissä tai tutustua siihen, mitäuudet kasinot tarjoavat asiakkailleen.

Urheilutapahtumat

Myös urheilufaneille on kesäisin paljon tarjottavaa. Suomessa järjestetään paljon yleisurheilukilpailuja, joista Turussa järjestettävä Paavo Nurmi Games houkuttelee usein jopa lajin maailmantähtiä mukaan. Tämän lisäksi joka vuosi Suomessa järjestetään tietenkin Kalevan Kisat, joissa mitellään Suomen mestaruuksista ja joka toinen vuosi on Suomen vuoro järjestää perinteinen Suomi-Ruotsi-yleisurheilumaaottelu loppukesästä.

Kesätapahtumista ehkä legendaarisin on suunnistuksen Jukolan viesti, jossa joukkueet suunnistavat läpi yön. Jukolan viestistä uniikin tekee se, että se yhdistää huippu-urheilun ja harrasurheilun. Samassa kilpailussa on mukana maailman parhaita suunnistajia, sekä aivan tavallisia kuntoilijoita.

Moottoriurheilun ystäviä hemmotellaan legendaarisella Suomen MM-rallilla, joka kilpaillaan Keski-Suomessa. Suomalaiset ovat menestyneet rallissa aikojen saatossa erinomaisesti ja erityisesti tähtiä on tullut juuri Jyväskylän seudulta.

Raveja järjestetään ympäri vuoden, mutta heinäkuun Kuninkuusravit ovat erityistapahtuma, joka kerää ravikansan ympäri Suomea yhteen paikkaan. Tämä kymmeniä tuhansia vieraita keräävä tapahtuma kannattaa ehdottomasti kokea ainakin kerran, vaikka hevosurheilu ei muuten kiinnostaisikaan.

Palloilusarjojen osalta kesällä käynnissä ovat jalkapallosarjat ja pesäpallosarjat. Jalkapallon Veikkausliigan huippujoukkueet, kuten HJK, Ilves ja KuPS kilvoittelevat viikoittain Suomen mestaruudesta ja paikoista Euroopan kentille. Pesäpallon puolella pelataan pienemmissä kaupungeissa Tamperetta lukuun ottamatta, mutta tuhatpäiset yleisöt Sotkamon ja Kiteen kaltaisissa paikoissa kertovat, että pesäpallo on koko kylän yhteinen asia.

Messut

Messut ovat markkinointitapahtumia, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö niissä voisi viihtyä. Eri alojen messuja järjestetään kesäisin ympäri Suomea ja niissä voit aiheesta riippuen tutustua esimerkiksi näyttäviin moottoripyöriin, veneisiin tai vaikkapa maatalouskoneisiin. Messujen aiheita voivat olla myös erilaiset ruoat ja juomat, antiikki tai taide.

Messuissa parasta on, että vieras pääsee helposti tutustumaan useisiin eri asioihin yhdessä paikassa nopeasti ja vaivatta.


people walking on street during daytime