event-173602 event-173602

Teatteri ja ooppera

Täällä Pohjantähden alla -näytelmä

















Järjestäjä:Ykspihlajan Työväen Näyttämö Ry
Paikka:Ykspihlajan Toimitalo
Osoite:Satamakatu 40
67900 Kokkola
Pääsymaksu:min 13 € - max 18

Lähde:Tapahtumainfo

Täällä Pohjantähden alla -näytelmä

Ykspihlajan Työväen Näyttämö viettää tänä vuonna 110 -vuotis juhlavuottaan ja Täällä pohjantähden alla -juhlanäytelmä saa ensi-iltansa la 04.11.2017 klo 18:00.

Väinö Linnan viimeiseksi romaaniksi jääneen trilogian dramatisoinnista vastaa Minna-Stiina Saaristo-Vellinki ja näytelmän ohjaajana Aku-Petteri Pahkamäki.

Ykspihlajan työväen näyttämön Täällä pohjantähden alla, tuo näyttämölle itsenäisyyden kynnyksellä olevan kansakunnan toiveikkaat, mutta äärimmäisen synkät vaiheet. Kansa on syvästi kahtiajakautunut.

Täällä Pohjantähden alla on kertomus vihasta, katkeruudesta, kostosta ja anteeksiannosta. Yhtälailla se on tarina rakkauden valtavasta voimasta ja ennen kaikkea se kertoo meistä suomalaisista. Ykspihlajan versiossa keskitytään kansalaissotaan ja sitä edeltäviin dramaattisiin vaiheisiin.

Akseli Koskela, torpparin poika, nousee nuorukaisesta isäksi ja punapäälliköksi. Vahva usko parempaan huomiseen ajaa Akselia eteenpäin. Mutta hinta, joka siitä maksettavaksi tulee, on kova. Väinö Linna kuvaa nerokkaalla tavalla, tavallisten ihmisten kautta, maamme myllerryksiä. Niitä vaiheita, jotka vaikuttivat siihen, että meistä tuli sellaisia kun nyt olemme.

Temaattisesti Täällä Pohjantähden alla istuu täydellisesti Ykspihlajan Työväen Näyttämön vahvasti työväen aatteeseen pohjautuvaan historiaan.

Huom! Näytelmä saattaa sisältää voimakkaita kohtauksia.

Liput ennakkoon 16/13€ (+toimituskulut) www.lipputoimisto.fi sekä kaikki lipputoimiston myyntipisteet
Liput ovelta 18/15€

Kommentoi tapahtumaa (0)