event-179888 event-179888

Musiikki

KANSALLISBALETIN TÄHTIHETKIÄ


Järjestäjä:Kansallisbaletti
Paikka:Tampere-talo, Iso sali
Osoite:Yliopistonkatu 55
33100 Tampere
Pääsymaksu:min 38 € - max 53

Lähde:Lippu.fi

KANSALLISBALETIN TÄHTIHETKIÄ

La 25.5. klo 18
Su 26.5. klo 14

KANSALLISBALETIN TÄHTIHETKIÄ
Suomen kansallisbaletin juhlagaala sekä Muumipeikko ja taikurinhattu

Kansallisbaletti vierailee Tampere-talossa toukokuussa muumibaletilla ja juhlagaalalla!


Suomen kansallisbaletti vierailee Tampere-talossa 25.–26.5. Kansallisbaletin tähtihetkiä -esitykset alkavat koko perheen tanssiteoksella Muumipeikko ja taikurin hattu. Väliajan jälkeen ohjelmassa on Kansallisbaletin kevätkauden huipentava juhlagaala.

Hittibaleteistaan tunnettujen koreografi Kenneth Greven ja säveltäjä Tuomas Kantelisen Muumipeikko ja taikurin hattu pohjautuu Tove Janssonin romaaniin. Japanin, Helsingin ja Oulun loppuunmyydyt katsomot hurmannut teos seuraa tuttua tarinaa salaperäisestä taikurin hatusta.

Juhlagaalan ohjelmassa nähdään puolestaan monipuolinen kattaus klassista balettia ja nykytanssia. Luvassa on katkelmia klassisista baleteista, kuten Javier Torresin Prinsessa Ruususesta, Alexei RatmanskynAnna Kareninasta ja Kenneth Greven Lumikuningattaresta. Mukana gaalassa on myös kiinnostavaa uuden polven nykytanssia, joka on tehty varta vasten balettitanssijoille.

On tärkeää, että ooppera ja baletti näkyvät myös Helsingin ulkopuolella. Olen innoissani, kun saan tuoda Kansallisbaletin Tampereelle. Tampere-talo tarjoaa hyvät, toimivat puitteet balettiryhmän vierailulle, kertoo Kansallisbaletin taiteellinen johtaja Madeleine Onne.

Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokkaan mukaan maailman ainoan Muumimuseon kotitalo sopii erinomaisesti huippusuositun muumibaletin näyttämöksi:
Iso salimme on rakennettu juuri tällaisia suurvierailuja varten. Kolmeneljäsosaa suomalaisista asuu alle kahden tunnin matkan päässä Tampereelta. Olemme erittäin iloisia, että voimme tehdä kansallisen oopperatalomme tuotantoa entistä saavutettavammaksi kotimaiselle yleisölle, kommentoi Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Kansallisbaletti on vieraillut Tampere-talossa viimeksi vuonna 2010 Kenneth Greven Joutsenlampi-baletilla. Muumipeikko ja taikurin hattu -baletti toteutetaan Agency Northin ja Moomin Charactersin luvalla.

Tilaisuudessa on lisäkatsomo sekä väliaika.
Käytössä on nauhamusiikki.

Kommentoi tapahtumaa (0)